İsrail ziyareti öncesi Mahmud Abbas kabul etti

İsrail ziyareti öncesi Mahmud Abbas kabul etti

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-İsrail ‘normalleşme’ süreci kapsamında İsrail’e yapacağı ziyaret öncesinde, İsrail işgali altındaki Filistin’de temaslarda bulundu. Başbakan Maliki ile görüşmesinin ardından Mahmud Abbas tarafından kabul edildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin temasları kapsamında Ramallah’a gelen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu kabul etti.

Görüşmede İsrail meselesi ile bölgedeki güncel gelişmeler değerlendirildi.

Abbas’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileten Çavuşoğlu, Filistinli lideri Türkiye’ye davet etti.

Çavuşoğlu, Abbas görüşmesi öncesinde Riyad el-Maliki ile de bir araya gelmiş, Türkiye-Filistin Ortak Komitesi İkinci Toplantısı’na da katılmıştı.

Filistin tarafının açıklaması

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, Abbas, Çavuşoğlu’nu Ramallah’taki Devlet Başkanlığı binasında kabul etti.

Görüşmede Abbas, Filistin topraklarındaki son gelişmeler ile İsrail’in Filistin halkına ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal mekanlara yönelik devam eden saldırıları hakkında Çavuşoğlu’na bilgi verdi.

Abbas, Filistin Devleti’nin uluslararası meşruiyete uygun yükümlülüklerini yerine getirmek konusunda istekli olduğunu ve 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bir devletin kurulmasına yönelik siyasi bir ufuk oluşturmak için çalıştığını kaydetti.

Türkiye’nin Filistin halkına ve adil haklarına desteğinden övgüyle söz eden Abbas, Filistin-Türk Ortak Komitesi’nin çalışmalarını sürdürmesinin ve Filistin-Türk halkları arasındaki ilişkileri güçlendirmenin önemine vurgu yaptı.

İsrail Dışişleri Bakanı ile görüşme

Çavuşoğlu, bugün İsrail’de temaslarda bulunacak.

İsrail’de Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile ikili ve heyetler arası yapılacak görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konuların ele alınması planlanıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *