ABD, Müslümanları tebrik etmeyi ihmal etmedi!

ABD, Müslümanları tebrik etmeyi ihmal etmedi!

İslam coğrafyasında yaptığı sayısız saldırı ve zulümle dünya tarihinin en büyük kara lekesine sahip ABD’nin Müslümanlar için önemli tarihlerde kutlama mesajı vermeyi de ihmal etmiyor. Başkan Biden, Müslümanların bayramını kutladı, bayramda ABD’deki Müslüman ‘kanaat önderleri’ni Beyaz Saray’da ağırlayacağını duyurdu.

ABD adına Başkan Joe Biden’ın yayınladığı mesajda “Eşim Jill ve ben, bu bayramı hem ABD’de hem de dünyanın dört bir yanında kutlayan tüm Müslümanların bayramını kutluyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Biden, bayram dolayısıyla dünyanın farklı coğrafyalarında yerlerinden edilmiş mülteciler ve parçalanmış aileler için dua ettiklerini de belirtti.

Kur’an-ı Kerim’e vurgu yapmayı da ihmal etmeyen Biden, “insanların adalet için ayağa kalkmaya çağırıldığı” ve “toplumların birbirleriyle tanışmaları için farklı yaratıldığının” ifade edildiğini belirterek, ‘inanç özgürlüğünün’ sadece Amerika için değil tüm ülkeler için değerli bir temel taş olduğunu savundu.

Ayrıca Beyaz Saray’da Ramazan Bayramı etkinliği düzenleneceğini ve pazartesi günü bayram kutlaması yapılacağını açıklayan Biden, ‘etkinliğe’ Amerikalı Müslüman kanaat önderlerinin katılacağını duyurdu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *