AKP’ye katılan İsmail Ok, bazı paylaşımlarını sildi

AKP’ye katılan İsmail Ok, bazı paylaşımlarını sildi

“Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti’de mücadelede ben de varım dedim” diyerek AKP’ye katılan Milletvekili İsmail Ok, iktidarı eleştirdiği bazı paylaşımlarını sildi.

İYİ Parti’den istifa ettikten sonra bir süre Balıkesir Bağımsız Milletvekili olarak Meclis’te görevini sürdüren İsmail Ok, AKP’ye katılmıştı. Ok’un AKP’ye geçmesinin ardından Twitter’dan yaptığı paylaşımlar yeniden gündem oldu.

Cumhuriyet’in aktardığına göre İsmail Ok, Kasım 2021’de yaptığı paylaşımında enerji fiyatlarının artmasına dikkat çekerek, “Sayın Cumhurbaşkanı konuştukça paramız değer kaybediyor. Bunun sonucunda enerji ve akaryakıt fiyatları anında artıyor. Bu geceden itibaren yine zam. Bedelini Türk milleti ödüyor. Bu zamların mutlaka siyaseten bir bedeli olacaktır” dediği görülüyor.

AKP’ye katılan Ok, başka bir paylaşımında da AKP’ye oy vermiş seçmenlere, “Kardeşlerim, bu kadar pislik yapan, yalancı bir adamın arkasından gitmeyin. Gelin büyükşehirde bizlerin yanında olun” diye sesleniyordu.

Ok, bu ve benzeri paylaşımlarının sosyal medyada gündem olması sonrası iktidara yönelik eleştirilerinin yer aldığı bazı tweetlerini sildi.

MHP’den ihraç edilmiş, İYİ Parti’ye katılmıştı

Dün AK Parti Grup Toplantısında kürsüye gelen İsmail Ok, Erdoğan tarafından partiye kabul edilmiş ve rozet takılmıştı. Kürsüde bir konuşma yapan ve Erdoğan’ın da sık sık alkışladığı İsmail Ok, “Cumhur İttifakı dedim, AK Parti’de mücadelede ben de varım dedi” ifadelerini kullandı.

Bir dönem MHP’den milletvekili olan İsmail Ok, partinin Merkez Disiplin Kurulu tarafından 2017 yılında ihraç edilmişti. Ok’un ihraç gerekçeleri arasında “Partinin birlik ve beraberliğini ciddi şekilde bozma” ibaresi yer almıştı.

Daha sonra İYİ Parti’den Balıkesir milletvekili seçilen Ok, 2 yıl aradan sonra da o partiden Şubat 2020’de istifa etmişti.

1964 yılı Balıkesir`in Kepsut ilçesi Hotaşlar köyü doğumlu İsmail Ok, 1987’de Uludağ Üniversitesi Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Kimya-Fizik Bölümünden mezun oldu. 2008’de öğretmenlikten istifa ederek 2009 Mahalli seçimlerinde MHP adayı olarak Balıkesir Belediye Başkanlığını kazandı. 2014’te tekrar seçilemeyen Ok, 2015’te MHP’den vekil olarak Meclis’e girdi. 2017 yılında MHP’den ihraç edildi. İYİ Parti kurucu üyesi olan Ok, 2018 seçimlerinde bu partiden Meclis’e tekrar girdi. 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkanı adayı olmasına rağmen seçimi yine kaybetti. Şubat 2020’de İYİ Parti’den istifa etti. 20 Nisan 2022’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle Ak Parti’ye katıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *