Abbas ve Tebbun Mescid-i Aksa’yı görüştü

Abbas ve Tebbun Mescid-i Aksa’yı görüştü

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkili görüşmede Filistin’deki son gelişmeleri ve özellikle Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da Filistin halkına ve kutsallarına karşı İsrail’in tehlikeli tırmanışını ele aldı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın aktardığına göre Abbas, Cezayir’in Filistin halkını ve haklı davasını her düzeyde destekleme konusundaki tutumu ve Tebbun’un özellikle Kudüs ve Mescid-i Aksa’daki İsrail saldırganlığını durdurmak için uluslararası desteği harekete geçirme çabaları için teşekkür etti. Abbas bu çabaların “Cezayir’e ve değerli halkına sevgi ve minnet duyan Filistin halkının tüm teşekkür ve takdirlerini alan çabalar” olduğunu söyledi.

Abbas ayrıca, Cezayir’in Filistin saflarını birleştirme ve uluslararası meşruiyetin tüm kararlarını kabul etme temelinde tüm hiziplerden delegasyonlara ev sahipliği yaparak Filistin uzlaşmasını sağlamak için gösterdiği seçkin çabalara da övgüde bulundu. İkilinin telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Tebbun, mübarek Ramazan ayının başlangıcından bu yana onlarca kişinin şehit düştüğü ve yüzlerce yaralının kaydedildiği Filistin topraklarında İsrail saldırganlığının ciddiyeti ve saldırılarını sürdürmesi hakkında bilgi aldı.

Mescid-i Aksa’ya yapılan baskınlar, tarihi ve hukuki durumu açıkça ihlal ediyor. Hukuk, İslami vakıflar aracılığıyla gayrimüslim yabancı ziyaretçilerin Mescid-i Aksa’ya girişini koordine etmenin gerekliliğini teyit ediyor. Bunun yanı sıra Yahudi aşırılık yanlıları işgal ordusunun koruması altındaki vatandaşlara ve mülklerine yönelik saldırılar gerçekleştiriyor. Bu konu hakkında konuşan Abbas, “Bunlar tolere edilemeyecek, kesin kararlar gerektiren uygulamalardır” dedi. Abbas ayrıca İsrail’in tırmanışını durdurmak ve Filistin halkına koruma sağlamak için Arap ve uluslararası taraflarla yaptığı temaslara işaret etti.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Cezayir’in Filistin halkını ve onların Cezayirlilerin kalbinde yaşayan davasını destekleme konusundaki kararlı duruşunu teyit etti. Cezayir’in İsrail’in Kudüs, El-Aksa ve Filistin topraklarına yönelik saldırganlığını durdurmak için birtakım temaslarda bulunduğunu söyleyen Tebbun, ülkesinin Filistin halkının meşru özgürlük ve bağımsızlık haklarını savunmak için Filistin’in yanında olacağını ve Filistin birliğini sağlamak için çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

(Şarku’l Avsat)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *