Suudi Arabistan’da maskeli balo düzenlenecek!

Suudi Arabistan’da maskeli balo düzenlenecek!

Suudi Arabistan’da bir süredir devam eden Riyad Sezonu kapsamında ülkenin en büyük maskeli balo partisi düzenleneceği bildirildi. 17 ve 18 Mart tarihlerinde ‘Riyad Şehir Bulvarı’ ve ‘Winter Wonderland’ alanlarında düzenlenecek bu partideki ‘en iyi katılımcılara’ her gün birçok ödül dağıtılacak!

Şarku’l Avsat’ın aktardığına göre, İslam dünyasının önemli ülkelerinden Suudi Arabistan’da geleneksel anlayışlar yıkılıyor. Riyad Sezonu adı altında düzenlenen ‘eğlenceler’ ülkedeki değişimin en önemli göstergesi durumunda.

Bu kapsamda, batının önemli ‘etkinliklerinden’ maskeli balo konsepti de Arabistan’da uygulanacak ve katılanlara ödüller de dağıtılacak!

Riyad Sezonu için açıklanan günlük ödüller arasında iki araba ve 40 PlayStation yer alıyor. Kostüm giyenler ise ‘Riyad Şehir Bulvarı’ ve ‘Winter Wonderland’ alanlarına ücretsiz girebilecek.

Riyad Sezonu’nun en önemli alanlarından ‘Riyad Şehir Bulvarı’ etkinliğin en önemli turistik yerlerinden biri. Alan, çeşitli eğlence mekanları, alışveriş mağazaları, oyun merkezleri, sinemalar, kafeler ve restoranları içeriyor. Riyad Şehir Bulvarı, ayrıca tiyatro gösterileri ve ziyaretçilerin zevkine uygun müzikal bir atmosfer sunuyor.

Burada yer alan ‘Winter Wonderland’ bölgesi, Korku Maceraları, Büyülü Sandık, Rüyalar Diyarı Karnavalı, Doğu Kar Ormanı, Batı Kar Ormanı, Kış Festivali ve Harikalar Diyarı Yolu isimli yedi oyun alanı bulunuyor.

11 milyon ziyaretçi

Suudi Arabistan’ın en büyük eğlence etkinliği olan Riyad Sezonu, ülke ve dünyanın ilgi odağı haline gelerek, 125 ülkeden 11 milyondan fazla ziyaretçiyi çekti. Genel Eğlence Otoritesi Başkanı Turki Al Şeyh, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın desteği ve planlamasıyla Riyad Sezonu’nun ziyaretçi sayısı 11 milyonu aştı” ifadelerini kullandı. Riyad Sezonu etkinliklerine 8 bin 227 Rus, 7 bin 332 Kanadalı, 8 bin 815 Fransız, 20 bin 104 İngiliz ve 22 bin 532 ABD’li turist olmak üzere 125 ülkeden ziyaretçi geldi.

20 Ekim’de ‘Daha Fazlasını Hayal Et’ sloganıyla başlatılan ve halen devam eden Riyad Sezonu, Suudi Arabistan’daki en önemli eğlence destinasyonu olarak kabul ediliyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *