Emine Erdoğan, Michal Herzog’u ağırladı

Emine Erdoğan, Michal Herzog’u ağırladı

Emine Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un resmî ziyareti kapsamında Ankara’ya gelen eşi Michal Herzog’u müzede Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Müze Müdürü Erdem Akkurt ile Türkiye Yahudi cemaatinden kadın temsilciler karşıladı.

Emine Erdoğan ve Michal Herzog, Dünya Kadınlar Günü’ne ithafen gerçekleştirilen “Renk Ahenk Mihenk-Usta Türk Kadın Sanatçılarımızdan Nadide Bir Seçki” sergisinin açılışını yaptı. Küratör Ahmet Albayrak’ın rehberliğinde sergiyi gezen Emine Erdoğan ve Michal Herzog, müzenin diğer bölümlerinde sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.

İki first lady için müzenin Türk Odası bölümünde Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçıları tarafından kadın bestekârlara ait Türk müziği dinletisi de yapıldı.

Emine Erdoğan ve Michal Herzog, Resim ve Heykel Müzesi’ndeki ziyaretin ardından Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ne geçti. Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Ayhan Tuğlu tarafından karşılanan first ladyler, Cihannuma salonunu gezdi. Buradaki Dünya Kitaplığı bölümünde İsrail kitaplığını da ziyaret eden Michal Herzog, kütüphaneye 10 İbranice kitap bağışı yaptı.

Emine Erdoğan da Michal Herzog’a Yunus Emre Divanı’nın İbranicesini hediye etti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *