Rusya ve Ukrayna heyetleri Belarus sınırında buluşacak

Rusya ve Ukrayna heyetleri Belarus sınırında buluşacak

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı 5. gününde devam ederken, iki ülke arasında müzakerelere ilişkin olarak Zelenskiy’den, “Ukrayna ve Rusya heyetleri Belarus sınırında ön koşulsuz buluşacak” açıklaması geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna ve Rusya heyetlerinin ön koşul olmaksızın görüşeceklerini açıkladı. Ukrayna Başkanlık Ofisi ise Rusya ile müzakerelerin Belarus-Ukrayna sınırında gerçekleşeceğini duyurdu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba da açıklık getirdi. Rusya’nın peş peşe yaşadığı mağlubiyetlerin ardından elinin zayıfladığını savunan Kuleba, “Rus ordusu peş peşe mağlubiyet yaşadıktan sonra bize ön şartsız görüşme yapabileceklerini bildirdiler. Bu şimdiden Ukrayna için bir zaferdir. Biz Rusya’nın ne diyeceğini dinlemek için görüşeceğiz. İşgalin sona erdirilerek Rus askerlerinin ülkemizden nasıl çıkarılacağını konuşacağız. Rusya’nın caydırıcı silahları alarma geçiriyor olması bizi durduramaz. Bizi nükleer bombalarla vursanız bile yenemezsiniz.” diye konuştu.

Rusya ve Ukrayna’dan heyetlerin bugün ilerleyen saatlerde Belarus’ta görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, bugüne kadar Rusya’nın saldırıları sonucu 14’ü çocuk 352 sivil yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar’ın açıklamasına göre Rusya’nın ise 4 bin 300 can kaybıyla birlikte 26 helikopter, 27 uçak, 146 tank, 50 topçu silahı, 2 tane gemi kaybı var.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *