Kavala’nın tutukluluk hali devam edecek

Kavala’nın tutukluluk hali devam edecek

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyeleri, Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala ve firariler eski CIA danışmanı Henri Barkey ile Can Dündar’ın da aralarında bulunduğu 52 sanığın, “15 Temmuz darbe girişimi” ve “Gezi Parkı olayları”na ilişkin iddialar kapsamında yargılandığı davada, Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, sanıklar ve avukatların beyanları alındı.

Duruşmada savunma yapan diğer sanıklar ve avukatları da beraat talebinde bulundu.

Beyanların alınmasının ardından görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, mevcut delil durumu, atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile verilebilecek cezanın üst sınırı dikkate alındığında tutukluluk süresinin ölçülü olduğunu belirterek, Osman Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, Kavala’nın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini, verilebilecek cezanın üst sınırı dikkate alındığında tutukluluk süresinin ölçülü olmasını ve yargılamanın geldiği aşamayı göz önünde bulundurarak oy çokluğuyla tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Üye hakimlerden biri karara muhalefet şerhi koyarak, Kavala’nın bir veya birkaç adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Heyet, sanıklar Henri Jak Barkey, Can Dündar ve Ayşe Pınar Alabora’nın da aralarında bulunduğu 7 firari sanık hakkındaki yakalama kararının infazının beklenilmesine, tanık Sylvia Tiryaki’nin açık adresinin tespiti için ilgili kurumlara yazı yazılmasına hükmetti.

Usulüne uygun tebligat yapılmasına rağmen duruşmaya katılmayan sanıklar hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına hükmeden heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 17 Ocak’a erteledi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *