Bakan Özer ve bir grup öğretmen Anıtkabir’de

Bakan Özer ve bir grup öğretmen Anıtkabir’de

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen bir grup öğretmenle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti, mozole önünde saygı duruşunda bulundu.

Aslanlı Yol’dan yürüyerek mozole önüne gelen heyet, Bakan Özer’in mozoleye çelenk bırakmasının ardından istiklal marşı okudu, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Bakan Özer, deftere şunları yazdı:

“Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakarlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır’ diyerek önemini işaret buyurduğunuz öğretmenlerimizin bu özel gününde 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle huzurlarınızdayız. Ülkemizin en büyük zenginliği olan çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi, donanım ve beceriyle yetiştirmeyi en büyük görev addediyoruz. Yeni nesilleri emanet ettiğiniz öğretmenlerimizle birlikte bizlere çizdiğiniz hedefler doğrultusunda gelecek kuşaklara daha müreffeh, güçlü ve itibarlı bir ülke bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *