Önce küfür etti, sonra inkar etti, sonunda özür diledi

Önce küfür etti, sonra inkar etti, sonunda özür diledi

İyi Partili milletvekili Lütfü Türkkan, Bingöl’de bir vatandaşın, şehit yakını olduğunu söyleyerek Akşener’e tepki göstermesine öfkelenerek, önce kolunu boğazına doladı ardından sinkaflı küfür etti. Tepkileri önce provokasyon olarak niteleyen Türkkan, görüntülerin ortaya çıkması üzerine ‘özürümü kabul edin’ dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, Genel Başkanı Meral Akşener’e tepki gösteren ve şehit yakını olduğunu öne süren bir kişiyle tartışma yaşadı. Bu kişiye küfür ettiği iddiaları üzerine sosyal medyadan açıklama yapan Türkkan, bu iddianın provokasyon olduğunu ileri sürdü.

Türkkan, “Provokasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü. Bu kez de Akşener’e sosyal medyada küfür ettiği için ceza alan bir provokatöre bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm halde bu kez ‘ağır küfür etti’ diye yayınlamışsınız” ifadelerini kullandı.

Ardından küfür ettiği görüntülerin internette yayınlanma ve ettiği küfürün de duyulması üzerine Lütfü Türkkan, dün akşam saatlerinde bir video yayınladı. Türkkan videoda, “O atmosfer ve öncesinde edilen küfürlerin gerginliğiyle hiç yapmamam ve bana yakışmayan bir şey yaptım. Başta genel başkanım olmak üzere herkesten özür diliyorum” açıklamasını yaptı.

‘Hakaret etmişim’

Türkkan, Genel Başkan Meral Akşener’e daha önce sosyal medyada hakaret ve küfür ettiğini öne sürdüğü bir vatandaşın Bingöl’de karşılarına çıktığını ve vatandaşı o kalabalıktan uzaklaştırmak isterken kendisinin de küfürlere maruz kaldığını savunarak şöyle devam etti: “Netice itibarıyla o sinir gerginliği sonucu hiç yapmamam gereken bir şeyi yapmışım, hakaret etmişim, kötü sözler söylemişim. Bunlar doğru olmayan, bana da yakışmayan ifadeler, bunun da farkındayım. Başta bütün milletimizden, genel başkanımız başta olmak üzere tüm kadınlardan, partililerimizden özür diliyorum. Doğru bir şey değildi. Ama o sinir gerginliği, atmosferin getirdiği heyecan, doğru bulmadığım, herkesin de yadırgadığı böyle bir hataya sevk etti. Bütün milletimizden özür diliyorum, bunun da kabulünü rica ediyorum.”

Tepkiler

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “TBMM’de milleti temsil gibi kutsal bir görev için bulunan bir milletvekilinin vatandaşımıza kullandığı çirkin üslup asla kabul edilemez” diyerek Türkkan’ı özür dilemeye çağırmıştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’a yönelik, “Bir muhalefet milletvekilinin, temsilcisi olduğu vatandaşına ağıza alınmayacak küfürler etmesi terbiye dışıdır, asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum.” dedi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik “Gazi Meclis’imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir” ifadesini kullanmış,  Türkkan’ın da özür dilemesini istemişti.

Lütfü Türkkan’ın müdahalesi ve küfrüne maruz kalan Tahir Gümren, AA’ya yaptığı açıklamada “1997’den bu yana yaşayan bir acı var. Parçalanmış bir kardeş canı var. Hele o Lütfü Bey’e bir sorun da onun kardeşi parçalandı mı? Çuvallarla topladılar mı, doldurdular mı? Onu bir öğrensin önce” dedi. Yıllarca içinde olan acıyı haykırdığını dile getiren Gümren, Akşener’in daha önce kendisini bir paylaşımından dolayı dava ettiğini söyledi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *