Suudi Arabistan ile Tunus arasında karşılıklı övgüler

Suudi Arabistan ile Tunus arasında karşılıklı övgüler

Suudi Arabistan Kralı Selman’ın, Tunus Cumhurbaşkanı’nı aldığı kararlardan ötürü tebrik etmesinin ardından, Tunus Cumhurbaşkanı da Suudi yönetimine övgüde bulundu.

Suudi Arabistan heyeti Tunus’ta

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, karşı karşıya olduğu bu zor koşullarda ülkesinin yanında yer alması sebebiyle, Suudi Arabistan yönetimine övgüde bulundu. İki kardeş ülke arasındaki tarihi ilişkilere dikkat çeken Said, Tunus’a sağladıkları yardımlardan dolayı, Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a yönelik teşekkür ve takdirlerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanının açıklamaları, Suudi Arabistan’ın Afrika Ülkeleri İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Kattan ve beraberindeki heyet ile dün, Tunus’un başkentinde yaptıkları görüşme sırasında gerçekleşti.

Şarku’l Avsat’ın haberine göre, Bakan Kattan, Tunus cumhurbaşkanına, Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın selamlarını ve kardeş Tunus halkı için istikrar ve refah dileklerini iletti. Kattan, Suudi yönetiminin Tunus’u destekleyen herkesi destekleme yaklaşımını vurguladı.

Ayrıca Tunus sağlık sektörünün ihtiyaçlarını karşılamaya katkıda bulunmak ve Tunus’un Kovid-19 ile mücadelesine yardımcı olmak amacıyla Kral Selman tarafından verilen direktiflerden bahsedildi.

Suudi Arabistan Kralı, Said’i tebrik etmişti

Önceki gün gelen haberlerde, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said’i 25 Temmuz’da aldığı ve bazı siyasi çevrelerce Anayasa’ya “darbe” olarak nitelendirilen kararlarından ötürü tebrik ettiği belirtilmişti.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kral Selman ile Said’in telefon görüşmesi gerçekleştirdiği, Kral Selman’ın Suudi Arabistan’ın, tüm alanlarda Tunus’a destek olduğunu ve sağlık alanında da Tunus halkına yardımlarını devam ettirmeyi istediğini vurguladığı bildirilmişti.

Kral Selman ayrıca, 25 Temmuz’da attığı adımlar ve aldığı kararlar nedeniyle Cumhurbaşkanı Said’i tebrik etmişti. Cumhurbaşkanı Said ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede Tunus’u destekleyen girişimi dolayısıyla Kral Selman’a teşekkürlerini sunmuştu.

Geçtiğimiz hafta bir ABD heyeti de Cumhurbaşkanı Said’i ziyaret etmişti.

Amerikalı heyet Tunus cumhurbaşkanını ziyaret etti

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *