Peker’den Hürriyet gazetesi itirafı: Saldırıyı ben yaptırdım

Peker’den Hürriyet gazetesi itirafı: Saldırıyı ben yaptırdım

Paylaştığı videolarla ülke gündeminden düşmeyen Sedat Peker, 6. videosunda “Aydın Doğan döneminde gazeteyi ben bastırttım. Savcılar, alın size ikrar, itiraf ediyorum.” dedi. 

Hürriyet gazetesine gerçekleştirilen saldırıyı kendisinin yaptırdığını itiraf eden Peker, “Delilleriyle anlatacağım. Aydın Doğan döneminde gazeteyi ben bastırttım. İsmini söylemeyeceğim bir milletvekili benden rica etti. Savcılar, alın size ikrar, itiraf ediyorum” sözlerine yer verdi.

“İSMİNİ SÖYLEMEYECEĞİM BİR VEKİL RİCA ETTİ”

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 6. videoyu da yayınladı. 71 dakikalık bu videosunda “Zaferin Büyüklüğü Mücadelenin Zorluğuyla Ölçülür” başlığına yer veren Peker, kendi hikayesini anlattığını belirterek 2015 yılında Hürriyet gazetesine yapılan saldırılardan bahsetti. Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyı kendisinin yaptırdığını itiraf eden Peker, şunları kaydetti:

“Şimdi kendi yaptıklarımı, delilleriyle anlatacağım. Aydın Doğan dönemindeki Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyı ben yaptırdım. İsmini söyleyemeyeceğim bir milletvekili geldi rica etti. AK Parti’nin gençlik kolları, Abdurrahim Boynukalın, milletvekili, spor bakan yardımcısıydı. Şu an hangi görevde bilmiyorum. O günlerde bir gazeteci sordu, ‘Sizin bu işlerde adınız?’ nedir diye sorunca ‘yok, baskını Sedat Peker’in yaptırdığı anlaşılınca rahatladım’ diyor. Adam da bunu yazmış, açın bakın. Bundan daha büyük delil olabilir mi? Savcılar bakın ikrar size, ben yaptırdım. Delil arıyorsanız, alın bakın delil, daha başka bir şey arıyorsanız telefon sinyallerine bakın” dedi.

NE OLMUŞTU?

2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ATV’de yayınlanan söyleşisindeki bazı sözlerin Hürriyet gazetesinde veriliş şekline tepki gösteren yaklaşık 200 kişilik bir grup, gazetenin binasına saldırı düzenlenmişti. Göstericiler, bahçe girişindeki bariyeri kırıp güvenliği aşarak binaya girmeye çalışmıştı. Bina girişindeki camlar ve döner kapı taş ve soplarla kırılırken, saldırganların içeri girmeleri bina güvenliği tarafından güçlükle önlenmişti.

“SABIKALI ERDAL ARAS’I BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAPTIN”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile uzun zamandır videolar üzerinden büyük bir tartışmaya giren Peker, yeni videosunda da hedefine Bakan Soylu’yu koydu. Sedat Peker, Bakan Soylu’nun DYP Genel Başkanlığı’na seçilirken, kendisinin “elemanı” olan sabıkalı Erdal Aras’ı DYP MKYK üyesi yaptığını ve Sancaktepe Belediye Başkan adayı olarak gösterdiğini iddia etti.

YILMAZ ÖZDİL’İN “SON CÜRET”İ

Her videosunda masaya kitaplar koyarak mesaj veren Peker’in önünde bu sefer Yılmaz Özdil’in Son Cüret kitabı yer aldı.

“ÇOK RAHATLADIM” DİYEN AK PARTİLİ BOYNUKALIN PAYLAŞIMINI SİLDİ

Sedat Peker’in Hürriyet gazetesine saldırıyı üstlenmesinin ardından hedef gösterdiği Boynukalın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Açıkçası çok rahatladım” sözlerine yer verdi. Boynukalın, bir süre üzerine paylaşımını sildi.

AK Partilili Boynukalın, Twitter hesabından, “Meşhur video serisinin bugünkü bölümü 28-32. Dakikaları arası 2015 Hürriyet eylemi meselesi özetlenmiş. Açıkçası çok rahatladım. Yıllardır üzerimize yapışan cam, kamera, turnike kırma gibi kriminal meselelerin bizimle alakası olmadığı açıkça ifade edilmiş. Biz gençlik kolları olarak Hürriyet önünde basın açıklaması kararı aldığımızda kendisinin “ismini veremeyeceği bir vekil tarafından arandığını” ve “bizim çocuklar bu eylemleri beceremez, profesyonel değiller, sen bir işin içine gir” dendiğini söylemiş.” sözlerine yer verdi.

“KENDİSİNİ TEK TALİMATLA HAREKETE GEÇİREBİLECEK BİR VEKİL VAR MI?”

Boynukalın, ifadelerine şöyle devam etti: “Böyle bir kerameti kendinden menkul, kendisini tek talimatla harekete geçirebilecek bir vekil var mı emin değilim. Varsa umarım ismini verir; böylece parti kurumsalımıza ve benim imajıma yıllarca zarar veren “basma” hadisesinin kim tarafından yapıldığı öğrenilmiş olur. O gün “partimiz eylem geleneğinde asla taşlı sopalı eylem olmaz” dediğimizde bize inanmamayı tercih edenler (ana muhalefet partisi lideri buna dahil) bakalım ne diyecekler. Tekrar ediyorum biz o dönemki iftira yayınlarından dolayı o gazete önünde sadece basın açıklaması yaptık”

Daha sonrasında Boynukalın’ın tweetlerinin bir kısmını sildiği görüldü.

(Haberler.com)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *