Bombardıman gece yarısından sonra da devam etti

Bombardıman gece yarısından sonra da devam etti

Siyonist saldırgan, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine yönelik saldırıları gece yarısından sonraki saatlerde de devam etti. Direniş noktaları adı altında, konutları, altyapıyı, tarım arazilerini düzenli olarak bombalıyor.

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi‘ne yönelik şiddetli ve art arda düzenlediği saldırılarda, bölgenin kuzeyindeki Cebel er-Rays, Beyt Lahya, El-Kerame, Şeyh Zayid bölgeleri ile Gazze kentinin kuzeyindeki ve batısındaki El-Makvisi ve El-Ketibe bölgelerini hedef aldı. Gazze’deki Filistin direniş güçlerine ait noktalar, sokaklar, altyapı sisteminin vurulduğu saldırılar bölgede ciddi hasara yol açtı.

Siyonist İsrail ordusu ayrıca En-Nasr Mahallesi’ni hedef alan saldırıda çok katlı bir binanın en az bir dairesini vurdu. Güvenlik ve sağlık kaynakları, söz konusu saldırılarda can kaybı ya da yaralanma olmadığını bildirdi.

İsrail ordusu, günlerdir Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerini, önceden haber vermeksizin art arda düzenlendiği saldırılarla hedef alıyor. İsrail’in, pazar günü sabah saatlerinde Gazze’nin Er-Rimal Mahallesi’ndeki El-Vahde Caddesi’nde çok sayıda eve düzenlediği saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 40’dan fazla kişi şehadete ulaşmıştı.

Konutları, güvenlik merkezini ve tarım arazisini vurdu

İsrail savaş uçakları Gazze kentinin batısındaki “El-Ensar” hükümet kompleksindeki bir güvenlik merkezi ile serbest bırakılan Filistinli mahkumlara ait bir ofisin yer aldığı daireyi bombaladı.

İsrail ayrıca, hava saldırılarında Gazze kentinin batısındaki El-Makvisi Mahallesi’nde bir evi, doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi’nde yer alan bir ev ile daireyi de hedef aldı. Saldırılarda yaralananlar hastaneye nakledildi.

Gazze Şeridi’nin kuzeyinde ise İsrail ordusu, roket saldırısında tarım alanını vurdu. Filistin Sivil Savunma kaynaklarına göre, saldırı bölgede yangına neden oldu.

Sağlık Bakanlığı binasına saldırı

Gazze‘deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail‘in hedef aldığı bölgenin yakınlarında yer alan Er-Rimal Sağlık Merkezi ile Sağlık Bakanlığı İdari binasında büyük hasar oluştuğu belirtildi. İsrail’in bombaladığı Rimal Mahallesi’ndeki Gazi eş-Şevva apartmanının karşısında bulunan bakanlık binasındaki memurların da yaralandığı kaydedildi.

Gazi eş-Şevva apartmanının üst katlarına İsrail ordusu tarafından düzenlenen füze saldırısında biri çocuk 2 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Hükümet Enformasyon Ofisi, İsrail’in saldırısını kınayarak, söz konusu saldırının ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatına mal olduğunu ve Sağlık Bakanlığı çalışanı 10 kişinin yaralanmasına yol açtığını bildirdi.

Katar Kızılay binasını bombaladı

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazze‘de insani yardım ve medya kuruluşlarının hedef alınmasının, uluslararası hukukun, normların ve insani değerlerin açık ihlali olduğu vurgulanarak “Uluslararası toplumu bu günahkar eylemi kınamaya, sivilleri, gazetecileri ve insani yardım çalışanlarını korumak için daha fazla çaba göstermeye çağırıyoruz.”

Katar Kızılay Merkezine düzenlenen bombardımanın şiddetle kınandığı açıklamada, Gazze’de Al Jazeera televizyon kanalının ve daha birçok medya kuruluşunun ofisinin bulunduğu Cela adlı 13 katlı binanın da vurulduğu hatırlatıldı. Açıklamada, “Katar’ın Filistin’deki kardeşlerinin adil davalarına destek vermek konusunda hiçbir çabadan geri kalmayacağı” vurgulandı.

Bakanlığın bir başka açıklamasına göre, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İcra Komitesi Olağanüstü Toplantısı’nda ülkesi adına söz alan Katar Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Örgütler İdaresi Müdürü Yusuf Sultan Larem, uluslararası toplumu, İsrail’in Filistin halkına yönelik “etnik temizlik” saldırılarını durdurmaya çağırdı.

İsrail’in 10 Mayıs’tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ise 61’i çocuk, 36’sı kadın olmak üzere 212 şehid oldu, 1400 kişi yaralandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *