Almanya’da parlamentonun hükümetten talebi

Almanya’da parlamentonun hükümetten talebi

Almanya parlamentosu “gece kulüpleri ve canlı müzik çalınan mekanların” hükümet tarafından “kültürel varlık” olarak ilan edilmesini talep etti. Hıristiyan ve Sosyal Demokrat hükümetin bunu yasalaştırması bekleniyor.

Gece kulüplerini hayatta tutmaya çalışıyorlar

Koronavirüs pandemisi önlemleri nedeniyle Mart 2020’den beri eğlence mekanlarının kapalı olduğu Almanya’da gece kulüplerini hayatta tutmaya yönelik adımlara bir yenisi eklendi.

Sputnik’in aktardığına göre, Alman parlamentosu gece kulüpleri ve canlı müzik çalınan mekanları ‘kültürel varlık’ ilan etmek için harekete geçti. Kültürel varlık olarak korumaya alınacak eğlence mekanları arasında pandemi döneminde sanat galerisine dönüşerek ayakta kalan Berlin’deki dünyaca ünlü gece kulübü Berghain da var.

Turist çeken cazibe merkezleri!

Hıristiyan Demokrat – Sosyal Demokrat hükümet bunu yasalaştıracak

Bu mekanların yerlerinden edilmesinin önüne geçmek için federal parlamentonun inşaat, konut, kentleşme ve topluluklardan sorumlu komisyonu, gece kulüplerinin‘kültürel amaçlı mekanlar olarak yeniden sınıflandırılması’ önergesini çevredeki konutları ‘gürültüden korumaya’ yönelik bir madde eşliğinde oybirliğiyle kabul etti. Angela Merkel’in başbakanlığındaki Hıristiyan Demokrat – Sosyal Demokrat hükümetinin 26 Eylül 2021 genel seçimine dek bunun yasalaşmasını sağlaması bekleniyor.

1.1 milyar euro ciro

Girişimin arkasındaki Parlamento Kulüp Kültürü Forumu, “Yıllık yaklaşık 1.1 milyar euro ciroya sahip kulüpler, kültür ve yaratıcı endüstrinin önemli bir parçasıdır” savunması yaparak ekledi: “Almanya’nın her yerinde çeşitliliği korumak istiyoruz… Kulüpler girişimci, kültürel, sosyal ve mimari açıdan açık alanlardır ve sizi denemeye, karşılaşmaya ve deneyime davet eder.”

Almanya’da müzik çalınan mekanların biraraya gelerek oluşturduğu Canlı Müzik Komisyonu’nun (LiveKomm) Sözcüsü Thore Debor, “Federal hükümetin süratle parlamentonun kendisine verdiği yetkiyi üstleneceğine ve yasal değişikliği hayata geçireceğine güveniyoruz” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *