Netanyahu dün Suudi Arabistan’a gitti iddiası

Netanyahu dün Suudi Arabistan’a gitti iddiası

İsrail medyası, Başbakan Netanyahu’nun Mossad şefi ile birlikte, Pazar günü Suudi Arabistan’a giderek Veliaht Prens bin Selman ve ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüştüğünü iddia etti.

Voa News’un aktardığına göre söz konusu haberlerde Suudi Arabistan’a giden delegasyonda MOSSAD Şefi Yossi Cohen’in de bulunduğu vurgulandı.

Medya kuruluşları, Pazar günü özel bir jetin Tel Aviv’den Suudi Arabistan’a gittiğini ve birkaç saat kaldıktan sonra geri döndüğünü gösteren uçuş kayıtlarını da iddiaya kaynak gösterdi.

Netanyahu’nun ofisinden iddiaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan resmi bir ziyaret için Suudi Arabistan’da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun temaslarına ilişkin açıklamada da Netanyahu’nun da Suudi Arabistan’da olduğuna dair bir ifade yer almadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Pompeo’nun ziyareti kapsamında Suudi yetkililerle bölgedeki İran etkisine karşı önlemler ve Yemen’deki iç savaş konusunun görüşüldüğü belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı bölge ülkelerini de kapsayan ziyareti kapsamında geçtiğimiz hafta İsrail’e de gitmiş ve Netanyahu’ya Suudi Arabistan’la da ilişkilerin normalleştirilmesi çağrısında bulunmuştu. İsrail son dönemde Bahreyn, Sudan ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzaladı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *