Bekçinin işlediği büyük suça bakar mısınız?

Bekçinin işlediği büyük suça bakar mısınız?

Halk için suç değil de devlet memurları için suç ise, ne biçim kanunlardır bunlar ki, halk için suç olmayan bir tavır, devlet memuru için suç kabul ediliyor?

Ahmed Kalkan / İslam ve Hayat

Üzerinde “Lâ ilâhe illâllah Muhammedun Rasulullah” yazan bir yazıyı sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunmuş. Ha, bir de yazının üstünde Hilâfet yazıyormuş. Yani, aşağıdaki resimlerden en üstteki soruşturma yazısı, onun altındaki de suç unsuru.

“Aman bu iktidara oy verin, yoksa CHP gelir” diye korkutuluyor halk. Gelirse eğer bunların yaptığından daha fazla ne yapabilir? CHP ne kadar AKP’leşti, İstanbul Belediye Başkanı CHP’den seçildi, gördük, pek bir şey değişmedi. Ama AKP biraz MHP’leşti, biraz CHP’leşti, biraz Perinçek’leşti. Desene yavaş yavaş Şeriat geliyor. Şeriat’ın Şer’i geldi, sonra “at” kaldı, o da atıldı gitti.

BEKÇİNİN İŞLEDİĞİ SUÇU HAMDOLSUN BEN DE İŞLİYORUM!

1- Allah’ın emrini kim suç kabul edebilir? İslâm’ı, İslâm’ın yönetim şeklini suç sayan zihniyetin Allah’a karşı suç işlediğini, esas suçluların İslâm’ı suç kabul edenler olduğunu bilmek zorundayız.

2- Bu ülkede, özellikle İslâmî yaşayış sözkonusu olduğunda, hakkında kanun olmadığı halde, yöneticiler ve hâkimler tarafından suç sayılan nice uydurma suçlar icat edilmektedir. Gerçekten bunun suç olduğuna dair kanun var mı? Varsa hangi kanun?

3- Halk için suç değil de devlet memurları için suç ise, ne biçim kanunlardır bunlar ki, halk için suç olmayan bir tavır, devlet memuru için suç kabul ediliyor?

4- Eğer memurlar için İslam devletini istemek suç ise; memurlar küfür düzenine râzı olmak mecburiyetinde ise; müslüman, memur olamaz hükmü mü çıkar buradan?

5- Memur veya halktan biri, Allah’ın hükmünü istemeyi bile suç sayan bir yönetimin suç saydığını suç kabul ederek Allah’ın hükmünü tercih etmek yerine; Allah’ın hükmünü suç sayan yönetimi benimseyen ve müslüman olduğunu da iddia eden kimselere ne demeli, kim demeli, nasıl demeli?

6- Biz, Allah’ın dinine teslim olan müslümanlar olarak, Allah’ın emirlerini baştacı ediniyor, Allah’ın indirdiği hükümleri suç sayanların esas suç işlediklerini kabul ediyoruz. Ve suç saysalar da İslâm’ın sosyal ve siyasal alanlarda da hâkim olmasını istemeye devam edeceğiz.

7- Örnek almak zorunda olduğumuz Peygamberlerimizin tümü, putlarla mücadele etme ve Allah’ın indirdiğiyle hükmedilmesini istemek gibi, yaşadıkları ülkenin egemen güçleri tarafından suç sayılan bu fiilleri işlediler mi, işlemediler mi?

8- İbrahim (a.s.) putları kırmanın suç olduğunu ve cezanın da hapse atılmak değil; ateşe atılıp ateşte yakılmak olduğunu bilmiyor muydu? Musa (a.s.) ve ona iman eden sihirbazlar ve iman eden halk, Firavunlar suç saydı diye, putlara karşı çıkmayıp devletin dinine mi uydular?

9- Müslüman, iki ayrı inançtan, iki ayrı hukuktan, iki ayrı yaşama biçiminden birini tercih etmek, iki dinli olmaktan uzaklaşmak, Allah’tan başka kimsenin yasa koyamayacağını, hele İslâm’ı suç sayamayacağını kabul etmek zorundadır.

10- Allah’ın hükmünü suç sayan yönetimi müslümanlar sevebilir mi, oy vererek destek olabilir mi?

GELİN HEP BERABER SUÇ İŞLEYELİM: LÂ İLÂHE İLLÂLLAH MUHAMMEDUN RASÛLULLAH.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

2 Comments

  • RASİM
    19 Kasım 2020, 14:26

    لَا اِلَهَ اِلَّا اللهْ مُحَمَّدُ الرَّسُولُ اللهْ
    La ilahe illallah Muhammedün rasulüllah
    ALLAH TAN BAŞKA İLAH YOKTUR.MUHAMMED ALLAH IN KULU VE ELÇİSİDİR.

    REPLY
  • Mbozac
    19 Kasım 2020, 11:24

    La ilahe illallah Muhammedün rasulüllah

    REPLY