Karşı cinsten doktoru reddene 5 yıl hapis cezası

Karşı cinsten doktoru reddene 5 yıl hapis cezası

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ayrımcılıkla mücadele yasası kapsamında, karşı cinsten doktoru ya da öğretmeni reddeden kişilerin, ayrımcılık suçu işledikleri gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis ve 75 bin avro parayla cezalandırılacağını bildirdi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, La Voix du Nord gazetesine verdiği mülakatta, Fransa’nın kültürel bir savaşın içinde olduğunu iddia etti.”Herkes, toplumun bekçisi olabilir. Tüm Fransız halkının, terörü savunan bir konuşma duyduğunda, sosyal medyada bir paylaşım gördüğünde uyanık olmasında ısrar ediyorum.” diyen Darmanin, “radikal İslam’a” karşı savaşın, cemaatçi davranışları reddederek sürdürüleceği değerlendirmesinde bulundu.

Darmanin, radikal unsurlarla mücadele için Fransa’nın sınır kontrollerini sertleştireceğini belirterek şunları kaydetti:”Gelecek haftalarda daha fazla sınır dışı işlemleri olacak. Elimiz titremeyecek. İki hafta içerisinde Fransa’da İslamofobi’yle Mücadele Kollektifi’nin (CCIF) feshi Bakanlar Kuruluna sunulacak. Şu anda yaklaşık 50 dernek, olası fesih istemiyle devlet birimleri tarafından inceleniyor.””Karşı cinsiyetten doktoru reddederek ayrımcılık suçu işleyene 5 yıla kadar hapis”Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un duyurduğu ayrımcılıkla mücadele yasasını, Macron ile yeniden görüştüklerini ifade eden Darmanin, yasa kapsamında karşı cinsten bir doktor tarafından tedavi edilmeyi ya da bir öğretmeni reddeden kişilerin ayrımcılık suçu işlemiş sayılarak yargılanacağını belirtti.Darmanin, “Bu suçu işleyenler, 5 yıla kadar hapis ya da 75 bin avro parayla cezalandırılabilecek.” dedi.Öte yandan Darmanin’in ayrımcılık suçu olarak tanımladığı “tercih”, Fransa Sağlık Bakanlığı sitesinde yer alan “Yasalar her hastaya, doktorunu özgürce seçme hakkını veriyor.” ifadesiyle çelişiyor.

Ülkü Ocakları kapatılacak

Gerald Darmanin, Fransa’nın Lyon kenti yakınlarında, Ermeni ve Türk toplumu arasında yaşanan çatışmaların ardından, ülkedeki Ülkü Ocakları’nı kapatacaklarını açıkladı.

Voa News’un aktardığına göre, Darmanin, Fransız Ulusal Meclisi Anayasa Komisyonu’na yaptığı açıklamada, Çarşamba günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısına, Ülkü Ocakları’nın kapanmasını öngören kararı sunacaklarını bildirdi.

Lyon yakınlarındaki Decines-Charpieu kentinde, Ermeni ve Türk toplulukları arasında yaşanan çatışmaların ardından, Lyon yakınlarındaki Ermeni Anma Merkezi önündeki soykırım anıtı üzerine “RTE” ve “Loups Gris- Bozkurtlar” yazıları yazılmıştı.

MHP’ye yakınlığı ile bilinen Fransa Türk Federasyonu’nun Başkanı Orhan İlhan, VOA Türkçe’ye konuştu ve bu açıklamanın kapsamı hakkında bilgileri olmadığını belirtti. Son zamanlarda Fransa’da Türkiye konusunda üç ayrı konuda gerginlik yaşandığına dikkat çeken İlhan, “İslami terör tartışmaları var. Tayyip Erdoğan üzerinden bir Türkiye karşıtlığı yürütülüyor. Bir de Dağlık Karabağ’daki çatışmalar nedeniyle Türkiye karşıtı bir kampanya var. Ermeni lobisinin de Fransa’da ne kadar güçlü olduğunu biliyorsunuz. Şu anda ellerinden gelse tüm Türk derneklerini kapatacaklar” dedi.

Fransa Türk Federasyonu’nun, Fransa’da örgütlü bir dernek olduğunu ve iki topluluk arasında kavga çıkan şehirlerde de örgütlü olmadıklarını belirten Orhan İlhan, “Son olarak Lyon yakınlarındaki anıtın üzerine RTE ve Loups Gris yazmışlar. Sanırım oradaki çatışmalar sırasında bir Türk’ün ağır yaralanması nedeniyle yaşanan bir infial var. Dün akşam Ermeni dernekleri hükümetten adım atmasını isteyeceklerini açıkladı. Bu sabah da hükümet bu adımı attı” dedi.

İlhan: Cumhuriyet değerlerine saygılıyız

İlhan, “Kararın henüz kimi ve neyi kapsadığını bilmiyoruz. Ama biz Bozkurtlar’ın temsilcisi değiliz. Bugün böyle bir örgütlenme yok ve Bozkurt işareti artık herkesin yaptığı bir sembol oldu. Her görüşten insan bunu yapıyor” dedi.

Fransa’da son zamanlarda iki toplum arasında yaşanan gerginlikle ilgili olarak sürekli biçimde üyelerini uyardıklarını “sükunete ve sabırlı davranmaya” çağırdıklarını vurgulayan İlhan, “Biz her zaman Türk toplumundan, Cumhuriyet değerlerine ve toplum kurallarına saygılı olmalarını istiyoruz. Bir şikayetleri olduğunda hukuki yolları kullanmalarını, yasalar içinde hareket etmelerini söylüyoruz. Zaten dernek olarak sokak eylemleri vs gibi bir yöntemimiz yok bizim” diye konuştu.

Fransa’da son 3 yılda 43 cami kapatıldı

Gerald Darmanin, Ulusal Mecliste yaptığı açıklamada, terörle değil “İslamcılık” ile mücadele etmek için yasaya ihtiyaç duyduklarını belirtti. Ülkede Emmanuel Macron’un Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesinden bu yana son 3 yılda 43 caminin kapatıldığını ifade eden Gerald Darmanin, Macron’un önceki cumhurbaşkanlarından daha fazla camiyi ibadete kapattığını söyledi.

Darmanin, “radikalleşmeyen ancak kamu düzenini tehlikeye sokan” camilerin ise 6 ay boyunca kapatılabileceğini söyledi.

İhbar hattı kuruldu

Öte yandan, İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, “radikalleşme ve İslamcılıkla mücadele” adı altında ihbar hattı kuruldu.

Buna göre, insanlardan “çevresinde hareketlerinden şüphelenilen” kişi veya kişilerin tespit edilmesi halinde belirtilen telefon numarasını araması isteniyor.

Macron’un son dönemde İslam karşıtı tutumu ve siyasetçilerin Müslümanları hedef alan açıklamaları dünyanın birçok yerinde tepkilere neden olurken, ülkedeki Müslüman dernek ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik baskılar ve baskınlar da arttı.

Gerald Darmanin, dün yaptığı açıklamada, “Herkes toplumun bekçisi olabilir. Tüm Fransız halkının, terörü savunan bir konuşma duyduğunda, sosyal medyada bir paylaşım gördüğünde uyanık olmasında ısrar ediyorum.” ifadesini kullanmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *