Hamas heyeti Moskova ziyaretini tamamladı

Hamas heyeti Moskova ziyaretini tamamladı

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Heyeti dün (10 Ekim Cumartesi) Rusya Dış İşleri Bakanlığı yetkilileriyle de görüşmesinden sonra Rusya’daki temaslarını tamamladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre Dr. Musa Ebu Merzuk’un başkanlık ettiği ve Husam Bedran’ın da dahil olduğu Hamas heyeti Moskova’dan İstanbul’a geçti.

Heyet başkanı Dr. Musa Ebu Merzuk ziyaretle ilgili olarak Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada bu ziyaretin Filistin’in oldukça zor bir dönemden geçtiği günlerde gerçekleştirilmiş olması sebebiyle özel bir önem taşıdığını dile getirdi. Filistin halkının bu sıralarda çok zor şartlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Ebu Merzuk ayrıca bu ziyaretin önceki dönemlerde yapılmış ziyaretlerden farklı olduğunu belirtti.

Ziyarete ve görüşmelere katılan Husam Bedran da yapılan görüşmelerin ve gerçekleştirilen ziyaretin ayrıntıları hakkında Filistin Enformasyon Merkezi’ne özel bilgi verdi.

Ziyaretin Hamas’la Rusya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine imkan verdiğini belirten Bedran, zamanlamanın da Filistin’de son dönemde yaşanan olaylarla ilgili olduğunu söyledi. ABD’nin Yüzyılın Anlaşması planının, İsrail işgal rejiminin Batı Yaka’ya yönelik ilhak planının, Arap dünyasında İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde yaşanan gelişmelerin, Filistin’de bir iç ittifak ve yönetimde ortaklık sağlanması gibi konuların son günlerin öne çıkan konuları olduğunu dile getirdi.

Bedran, Hamas’ın Rusya ziyareti esnasında Fetih hareketiyle yapılan görüşmeler ve Filistin’deki gruplar arasında bir ittifak sağlanması hususunda yapılan görüşmelerin ayrıntıları üzerinde durulduğunu ifade etti.

Rusya’daki görüşmelere Filistin’in eski Moskova Büyükelçisi Rami Eş-Şa’ir de katıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *