Nur Vakfı başkanı Fırıncı’nın cenazesine siyasi ilgi

Nur Vakfı başkanı Fırıncı’nın cenazesine siyasi ilgi

Tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında vefat eden, Said Nursi’nin talebesi Mehmet Fırıncı’nın cenazesine bakan ve milletvekilleri katıldı, cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı kıldırdı.

Asıl adı Mehmet Nuri Güleç olan, aynı zamanda İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Nur Vakfı Başkanı olan Mehmet Fırıncı için Eyüp Sultan Camiinde öğle vakti düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreni öncesinde Fırıncı’nın tabutu başında dua edilirken, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Başkanvekili Said Yüce taziyeleri kabul etti.

Ali Erbaş: Rabbim kendisinden razı olsun

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, kıldırdığı cenaze namazının ardından bir tezkiye konuşması gerçekleştirdi. Fırıncı ile en son Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin açılışında görüştüklerini dile getiren Erbaş, “Gözleri yaşarırcasına büyük bir bahtiyarlık ve mutluluk, adeta yılların beklentisinin gerçekleştirilmiş olmasındaki o duyguyu gözlerinden okuduğumuz büyük bir zat. Rabb’im kendisinden razı olsun.” dedi.

Fırıncı’nın cenazesi , Eyüp Sultan Camisi haziresine defnedildi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı son yolculuğuna uğurlandı

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *