İşgalci zindanlarında Filistinli bir esir 19. yılına, bir diğeri 16. yılına girdi

İşgalci zindanlarında Filistinli bir esir 19. yılına, bir diğeri 16. yılına girdi

Bugün (08 Ağustos Cumartesi) Nablus sakinlerinden olan Filistinli esir Nafiz Nayif Hac Hüseyin işgal hapishanelerindeki 19’uncu yılına girerken bir diğer esir Nayif Musa el-Müşeni ise 16’ncı yılına girdi. 

Filistinli esir Nafiz, 08.08.2002 tarihinde Nablus kentinde 2 Yahudi yerleşimciyi öldürdüğü iddiasıyla işgal güçleri tarafından tutuklanarak, ömür boyu sürecek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bir diğer Filistinli esir Nayif Musa ise, 08.08.2005 tarihinde işgal güçleri tarafından tutuklanarak 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca esir Nayif Musa, çeşitli hastalıklarla mücadele ediyor.

İşgalci İsrail güçleri hapishanelerinde tuttuğu esir Nayif Musa’ya, ölen babasının cenaze namazına gitmesine dahi izin vermedi.

Siyonist İsrail zindanlarındaki Filistinli esirler, kronik hastalık ve yaşlılık gibi sıkıntıların yanında, işgal rejiminin uygulamaları sebebiyle kötü sağlık koşullarıyla boğuşuyor.

Filistin resmi verilerine göre, İsrail zindanlarında 365’e yakını idari tutuklu, 160’ı çocuk, 41’i de kadın olmak üzere yaklaşık 4700 Filistinli esir bulunuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *