Çin, camilerden İslami sembolleri kaldırmaya devam ediyor

Çin, camilerden İslami sembolleri kaldırmaya devam ediyor

Korona döneminde de Çin’de camilerinin dış görünüşünü Çinlileştirme çabaları devam etti. Çin hükümeti tarafından 2017 yılında çıkarılan “İslam’ın Çinlileştirilmesi” yasası uyarınca, İslami sembolleri tüm ülkeden kaldırmaya devam ediyor.

(Iqna.ir) – İtalya merkezli ve Çin’e muhalif Bitter Winter sitesinin haberine göre, Hui Müslüman nüfusunun yoğun olduğu Henan Merkez Eyaleti, her zaman Çin’in iktidar partisinin İslam karşıtı hedefi olmuştur. Korona döneminde bile Çin’in eyaletin camilerinin dış görünüşünü Çinlileştirme çabaları devam etti.

Şangekuy şehri cemaat imamına göre, merkezi hükümetin eyalette binden fazla caminin görüntüsünü Çinlileştirme emirlerini takiben, Nisan ayında, Minkwan bölgesindeki beş caminin mimarisi tarip edilerek düzeltildi.

İmam, yetkililerin hükümetin politikalarına itiraz eden veya muhalefet eden herkesi tutuklamakla tehdit ettiğini de sözlerine ekledi.

Bölgede bir Müslüman, “Camileri ve dini sembolleri yok etmek yerine yollar inşa etmek ya da aileleri olmayan yaşlılara yardım etmek için para harcamak daha iyidir.” dedi.

Zuçang şehri Jian semtinde dört yüz yıllık Vunudyan camii 1998 yılında bölgedeki Müslümanlardan toplanan parayla yeniden yapılandırıldı. Nisan ayında Diyanet İşleri İdaresi, kubbe, ay ve yıldız sembolünü caminin tepesinden çıkararak Çin mimari ve sembollerini yerleştirmek için işçileri işe aldı.

Çin Koronalı günlerde camilerden İslami sembolleri kaldırmaya devam ediyor

Ayrıca Ningzia Hui Özerk Bölgesi’nde, İslami sembollerin kaldırılması Nisan ayında da devam etti. Bölgedeki camilerden birinin çalışanı “Camilerin yıkılması şiddetle ve hızlı bir şekilde yapılır ve onu önlemeye çalışan herkes tutuklanır.” dedi.

Çin hükümeti tarafından 2017 yılında “İslam’ın Çinlileştirilmesi” başlıklı yeni bir yasa uyarınca, İslami semboller camilerden ve İslam kültürü tüm ülkeden kaldırılmaktadır.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *