Heniyye başkanlığındaki Hamas heyeti Erdoğan’la görüştü

Heniyye başkanlığındaki Hamas heyeti Erdoğan’la görüştü

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye başkanlığındaki Hamas heyeti dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Yapılan görüşmede başta Kudüs davası ve Türkiye’nin Filistin davasına desteği olmak üzere Filistin meselesiyle ilgili muhtelif konular ele alındı.

Bazı İslam ülkesini ziyaret etmek ve bu vesileyle bu ülkelerin yöneticileriyle görüşmeler yapmak üzere yurt dışı turuna çıkan İsmail Heniyye başkanlığındaki Hamas heyeti Mısır’dan sonraki ikinci durağı olan Türkiye’de birkaç günden beri irtibatlarını sürdürüyordu.

Heyet dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da kabul edildi ve Filistin davasıyla ilgili farklı konuların ele alındığı bir görüşme yapıldı.

Heniyye’nin ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede özellikle Kudüs davası, kutsal Mescidi Aksa’ya yönelen büyük tehlikeler, Türkiye’nin Filistin davasına desteği, Kudüs’teki, Batı Yaka’daki, Gazze’deki ve Filistin dışında yaşayan Filistinlilerin desteklenmesi konuları ele alındı.

Görüşmede ayrıca Filistin’de gerçekleştirilmesi planlanan seçimler hakkındaki son gelişmeler ve Hamas’ın bu seçimlerin önündeki engelleri kaldırma açısından rolü ve Filistin içindeki bölünmüşlüğün sonlandırılması ve iç uzlaşmanın sağlanması konusu üzerinde de duruldu.

Görüşmede Gazze’ye kesintisiz bir şekilde uygulanan ablukadan dolayı yaşanan insanî sorunlar ve ablukanın kırılması için atılması gereken adımlar konusuyla ilgili de fikir alışverişinde bulunuldu.

Hamas heyeti Türkiye’nin Filistin halkına ve onun adil davasına verdiği destekten dolayı takdirlerini dile getirdi ve şükranlarını sundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *