ABD ile görüşmeler devam ediyor

ABD ile görüşmeler devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında açıklamalarda bulundu.Erdoğan, “Güvenli Bölge hakkında görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında telefon görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından, ABD Başkanı Trump ile telefon görüşmesine ilişkin paylaşımda bulundu. Erdoğan, şunları aktardı: “ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiğimiz telefon görüşmesinde ikili meselelerin yanı sıra Fırat’ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölge hakkında fikir alış verişinde bulunduk.

Görüşmemizde köklü ve sağlam temellere dayanan Türk-Amerikan ilişkilerini güçlendirmek için attığımız karşılıklı adımlardan duyduğum memnuniyeti kendileriyle paylaştım.

Başta Suriye’nin kuzeyinde tesis edeceğimiz güvenli bölge çalışmaları olmak üzere bölgemizin huzur, refah ve istikrara kavuşması için ortak çabalarımızın sürmesini temenni ediyorum.”

hulusi akar mark esper ile ilgili görsel sonucu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakanı Mark Esper arasında telefon görüşmesi

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Akar’ın ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile bugün yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye ile ABD arasında 17 Ekim 2019’da üzerinde mutabakata varılan; Güvenli Bölge’nin tesisine yönelik çalışmanın, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde, başarılı olmasının hedeflendiği vurgulandı.

Görüşmede, ABD’den taahhütlerini yerine getirmesinin beklendiği, DEAŞ ile mücadele konusunda kararlığın devam ettiği ifade edilerek, mutabakatta belirtildiği şekilde 120 saat içerisinde, PKK/YPG’nin Güvenli Bölge’den geri çekilmesi, ağır silahlarının toplanması, tahkimatının imha edilmesi faaliyetlerinin tamamlanmasının yakından takip edildiği kaydedildi.

Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına karşı bir taciz, düşmanca hareket veya tutum olduğu takdirde meşru müdafaa hakkının kullanılacağı vurgulandı.

yaşar güler milley ile ilgili görsel sonucu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley arasında telefon görüşmesi

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Güler’in ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile yaptığı telefon görüşmesinde, Suriye’deki güvenlik durumu ve günlük gelişmelerin ele alındığı kaydedildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *