Taliban’ın Afgan askeri kampına saldırısı

Taliban’ın Afgan askeri kampına saldırısı

Afganistan’ın Maydan Vardak vilayetinde Taliban militanlarının askeri kampa düzenlediği saldırıda 50 kişi öldüğü bildirilirken, adının açıklanmasını istemeyen Afganistan Savunma Bakanlığından bir yetkili ise ölen asker sayısının 126 olduğunu söylediği iddia edildi.

Maydan Vardak Valiliği açıklaması

Afganistan’ın Maydan Vardak vilayetinde askeri kampa düzenlenen saldırıda 50 kişi hayatını kaybetti.

Maydan Vardak Valiliği sözcüsü Abdulrahman Mangal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 saldırgandan birinin bomba yüklü aracı kampın girişinde patlatmasının kampın girişinde patlatmasının ardından diğer saldırganların güvenlik güçleriyle çatışmaya başladığını belirtti.

Mangal, yaklaşık iki saat süren çatışma sonucu 3 saldırganın etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Maydan Vardak İl Şura Vekili Şerifullah Hotak ise yerel basına yaptığı açıklamada, bugün gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 50’ye yükseldiğini belirtti.

Saldırıyı üstlenen Taliban örgütü de saldırıda 100’ün üzerinde güvenlik görevlisinin öldüğünü iddia etti.

Erdoğan’dan taziye mesajı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’ye Vardak’taki patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı gönderdi ve terör saldırısını kınadı.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanı, Aziz Kardeşim, Vardak vilayetinin merkezi Meydan Şehir’de 21 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilen terör saldırısında çok sayıda Afgan güvenlik güçleri mensubunun hayatını kaybettiğini ve yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Bu menfur terör saldırısını kınıyorum. Türkiye’nin, terörle mücadelesinde dost ve kardeş Afganistan’ın yanında olduğunu bir kez daha yineliyorum. Hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, Zat-ı Devletleri’nin şahsında dost ve kardeş Afgan halkına milletim ve şahsım adına başsağlığı diliyorum.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *