Amerikan ulusal çıkarları uğruna…

Amerikan ulusal çıkarları uğruna…

BM imiş, uluslararası hukukmuş, uluslararası toplummuş, demokrasiymiş, kadın, çocuk, çevre, insan haklarıymış, hukuk adaletmiş.. Geçiniz bunları. Hepsi göz boyama, küllü aldatma. Evrensel kepazeliğin ipekten örtüsü!..

Yuh Yuuuh

Hüseyin Alan

İran’a bilmem kaçıncı ambargoyu devreye sokan ABD,

Orduyu harekete geçirmeden, asker silah kullanmadan, varlıklar alemi uykusundayken uçak kaldırıp sabahın erken vaktinde kalleşçe, kahpece Hiroşima Nagazaki gibi nükleer bomba atmadan, masrafa dahi girmeden;

Çoluk çocuk, kadın erkek, bitki hayvan, içecek su, soluyacak hava, hastane okul, ilaç gıda fark etmiyor, katliama başladı. Geçiniz sağlık ve yardım faliyetlerine istisnaları.

Sebep ne? Molla rejiminden hoşlanmıyormuş! Nükleer silah üretecekmiş de dünya barışını tehlikeye atacakmış! Sana ne? Sendekiler ne olacak? Diğerlerindeki ne olacak? Senle işbirliği yapan yığınla uşaklarının rejimleri çok mu iyi, daha mı insancıl? Sen kendin huri melek misin?..

Irak’a 12 yıl boyunca uyguladığı ambargo sayesinde içerden satılık devşirmeler, bölgeden müttefikler buldu. Devlete diz çöktürdü. Ülkeyi ve insanları birbirine düşürüp demokrasi ve özgürlük götürdü! Milyonlarca cana kıyarak, milyonlarca yaralı hastalıklı insan bırakarak…

Afganistan’da, Suriye’de, Libya’da, Yemen’de Allah’ın her günü doğayı, hayvanatı, nebatatı, insanatı katlediyor, müttefikleri eliyle halkını diktatörlerden kurtarıyor!

Sebep? Amerikan ulusal çıkarları, dünya barışı ve istikrarı!..

Harabeye dönen ülkelerin, iç savaşa tutuşturulan halkların, milyonlarca ölü ve yaralı insanların, kaynakları heder edilen toplumların, açlığa, susuzluğa, ilaçsızlığa ve ölüme mahkum edilen canlıların, göz göre göre hastalığa ve çaresizliğe sürüklenen varlıkların,

Ulusal çıkarları yok, ülkeleri yok, devletleri yok, kendilerince yaşama hakları yok, hayat hakları yok!..

İnsanlığın yüz karası Amerikan alçaklığı tüm bunları tek başına yapabilir mi? Zinhar hayır. Şu dünyada ona, yeter gayri diyecek kaldı mı, hayır. Öldü mü insanlık? Kaldı mı hop diyecek devlet?

Niye tek ses yok? Hepsi mi günahkar? İlk taşı atacak kalmadı mı şu dünyada?

BM imiş, uluslararası hukukmuş, uluslararası toplummuş, demokrasiymiş, kadın, çocuk, çevre, insan haklarıymış, hukuk adaletmiş.. Geçiniz bunları. Hepsi göz boyama, küllü aldatma. Evrensel kepazeliğin ipekten örtüsü!..

Şu halde elden gelen tek şey var, gür sada ile yuh yuuuh, Amerika’ya da, tüm işbirlikçi destekçilerine de yuh yuuuh.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *