Endülüs’te 3 bin İspanyolca Kur’an hediye olarak dağıtıldı

Endülüs’te 3 bin İspanyolca Kur’an hediye olarak dağıtıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından Kur’an-ı Kerim’in tüm insanlığa ulaştırılması için başlatılan “Hediyem Kur’an Olsun” projesi hayırseverlerin destekleriyle devam ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile sürdürdüğü “Hediyem Kur’an Olsun” projesi kapsamında, yurt dışı dağıtımlar çerçevesinde Endülüs medeniyetinin derin izlerini barındıran İspanya Granada ve Sevilla’daki Müslümanlara 3 bin İspanyolca mealli Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Proje kapsamında bağışlanan Kur’an-ı Kerim sayısı 1 milyonu aşarken, ihtiyaç duyulan bölgelere Kur’an-ı Kerim ulaştırılma çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.

Endülüs Müslümanlarının talepleri doğrultusunda gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim dağıtım programına, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Macit Balcı ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin katıldı.

Çetin, bu projenin dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlardan gelen talepler üzerine başlatıldığını, Latin Amerika ülkelerinden Asya Pasifik ülkelerine kadar bu yöndeki talepler çerçevesinde ihtiyaca yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

“Hediyem Kur’an Olsun” projesinin yurt içinde ve yurt dışında kardeşlerine Kur’an-ı Kerim hediye etmek isteyen Müslümanlarla, Kur’an-ı Kerim’e ulaşmak isteyen Müslümanlar arasında köprü vazifesini gördüğünü söyleyen Çetin, İspanyolca mealli Kur’an-ı Kerimlerin İslam Medeniyetinde önemli bir konuma sahip olan Endülüs’ün derin izlerini taşıyan Granadalı ve Sevillalı Müslümanlara hediye ettiklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle “Hediyem Kur’an Olsun” projesi kapsamında dünyanın dört bir tarafına farklı dillerde mealli Kur’an-ı Kerim gönderimlerinin devam ettiğini vurgulayan Çetin, “Bu kapsamda Başkanlığımız koordinesinde hazırlanan 3 bin İspanyolca mealli Kur’an-ı Kerimi, Mezquita de Sevilla kurumuyla birlikte Sevilla ve Endülüs medeniyetinden derin izler taşıyan Granada’da kardeşlerimize hediye ettik” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *