Gözaltında hayatını kaybeden Gökhan Açıkkollu göreve iade edildi

Gözaltında hayatını kaybeden Gökhan Açıkkollu göreve iade edildi

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından FETÖ bağlantısı iddiasıyla görevden uzaklaştırılmasının ardından 13 gün süren gözaltı sırasında hayatını kaybeden tarih öğretmeni Gökhan Açıkkolu göreve iade edildi.

Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen’in Ümraniye Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda Açıkkolu’nun daha önce görevden uzaklaştırıldığı ve göreve iade edildiği belirtildi.

Durum, 7 Şubat 2018 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı’nın E.2561776 sayılı öğretmeni olan Açıkkollu’nun göreve iade kararı yazısıyla ortaya çıktı. İlgili yazının Açıkkollu’nun eşine tebliğ edildiği öğrenildi.

Birgün gazetesinin aktardığına göre İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden okula giden yazı şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yapılanan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) sosyal medya üzerinden propagandasını yaptıkları, finansal destek sağladıkları, doğrudan ya da dolaylı yardımda bulunmak suretiyle işbirliği içerisinde oldukları düşünülen ve Bakanlık oluru ile haklarında görevden uzaklaştırma tedbiri alınan okulunuz öğretmeni Gökhan Açıkkolu’nun görevden uzaklaştırma kararının Bakanlık oluru ile kaldırıldığı Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından bildirilmiştir.

Bilgilerinizi ve ekli listede adı geçen personel hakkındaki gerekli iş ve işlemlerin yapılması hususunda gereğini rica ederim.”

Hainler Mezarlığı’na gömülmek istenmişti

24 Temmuz günü gözaltına alınan Açıkkolu’nun, geçirdiği 13 günün ardından nezarethanede kalbi durmuştu. Ardından darbe suçlusu olduğu gerekçesiyle naaşı İstanbul’da gömülmek istenmemişti. Yetkililer Açıkkolu’nun babasına “İstanbul’da defnedilecekse herhangi bir İslami işle yapılmaksızın ‘hainler mezarlığı’na gömebilirsiniz” demişlerdi. Konya götürülen cenazenin namazını imam kıldırmayı kabul etmemiş mahalleden birisi kıldırmıştı.

Eğitim Sen’den tepki

Olaya tepki gösteren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan “Gözaltı, işkence iddiası, ölümün bile yargısız infaz edenlere yetmemesi, hainler mezarlığına defnedilmek istenmesi ve göreve iade yazısı. Hukuksuz Khk’larınızla, meslektaşlarımızın, ailelerinin, çocuklarının yaşamlarını çaldınız. Bu zulmün hesabını kim verecek?” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *