Gürcistan’da parlamento binası kuşatıldı

Gürcistan’da parlamento binası kuşatıldı

Gürcistan Cumhurbaşkanı ile ABD ve Avrupa’nın çıkmasını istemediği “yabancı etkinin şeffaflığı” yasa tasarısı Gürcistan hükümeti tarafından meclise getirilince başlayan olaylar dün gece de sürdü.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te, hükümetin parlamentoya sunduğu “yabancı etkinin şeffaflığı” konulu yasa tasarısı karşıtı gösteriler devam ediyor. Tiflis’te gece saatlerinde Şota Rustaveli Caddesi’nde toplanan göstericiler, iktidardaki Gürcü Hayali Partisinin parlamentodaki milletvekillerinin dışarıya çıkışını engellemek için binanın girişlerini kapatmaya çalıştı.

Güvenlik güçleri, göstericilere binanın giriş kapılarından uzaklaşmaları yönünde uyarıda bulundu. Göstericilerin dağılmaması üzerine polis özel kuvvetleri, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Polis ile göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Güvenlik güçleri parlamento binasına giden tüm yolları kapattı. Biber gazından rahatsızlanan gösterici ve gazetecilere, olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk yardım sağlandı. Devam eden gösteride bazı kişiler gözaltına alındı.

Öte yandan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Tiflis’teki gelişmelerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Zurabişvili, güvenlik güçleri ve hükümeti göstericilere yönelik orantısız bir güç kullanmakla suçladı.

Avrupa Birliği, Gürcistan’ı yeniden uyardı!

Hulusi Akar Gürcistan’a gitti

Gürcistan’da olaylar büyüyor

Avrupa’nın tehdidi sonrası Gürcistan’da hareketlenme

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *