Kassam Tugayları: İşgal güçlerine direniş kararlılıkla devam ediyor

Kassam Tugayları: İşgal güçlerine direniş kararlılıkla devam ediyor

Kassam Tugayları, siyonist İsrail rejiminin bugün 200’üncü gününe ulaşan soykırım saldırılarına karşı bölgedeki direniş kararlılıkla mücadele etmeye devam ettiğini duyurdu. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki Şehit İzzettin Kassam Tugayları dün (22 Nisan Pazartesi) akşam yayınladığı askeri bildiride dün işgal güçlerine karşı birkaç farklı noktada gerçekleştirdiği eylem ve işgal güçlerine vurduğu darbeler hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Dünkü eylemlerde ağırlıklı olarak Gazze Şeridi’nin kuzey kesiminde yer alan Beytu Hanun bölgesine sızmaya çalışan işgalci askerlerin hedef alındığına dikkat çekildi. Mücahitlerin Beytu Hanun yakınında bir işgalci askeri pusuya düşürmeyi başardıkları ifade edildi.

Beytu Hanun civarında ayrıca işgalci askerlerden bir topluluğa havan toplarıyla saldırı düzenlendiği belirtildi.

Konuyla ilgili bir başka bildiride de Beytu Hanun yakınında işgalcilerin D9 tipi bir buldozerlerinin El-Yasin 105 füzesiyle vurulduğu dile getirildi.

Kassam Tugayları Telegram üzerinden yayınladığı açıklamada ayrıca Gazze şehrinin güneybatısında, işgal güçlerinin askeri koridor açtıkları kısma yakın yerde de işgal güçlerine önemli darbeler vuran saldırılar gerçekleştirildiği belirtildi.

İşgal ordusunun açıklamalarında işgalci askerlerden ve subaylardan şimdiye kadar 604 kişinin öldürüldüğü 3211 kişinin yaralandığı itiraf edildi. Ancak siyonistlere ait medya organlarının hastane kayıtlarına ve mezarlıkların yetkilileri tarafından verilen bilgilere dayandırdığı haberler gerçek sayının ordunun resmen açıkladığı rakamların çok üstünde olduğunu gözler önüne seriyor. Hastane kayıtlarına göre işgal askerlerinden kalıcı sakatlığa maruz kalanların sayısı bile işgal ordusunun verdiği yaralı sayısının iki katını buluyor.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *