Siyonist Genelkurmay Başkanı: Vurmaya devam edeceğiz

Siyonist Genelkurmay Başkanı: Vurmaya devam edeceğiz

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, 7 Ekim’den beri on binlerce ton bomba atarak 33 binden fazla Filistinli Müslümanın şehadetine ve 75 binden fazlasının yaralanmasına yol açan Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına devam edeceklerini dünyaya duyurdu.

Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin, rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları, Hizbullah’la yaşanan çatışma ve İran’la aralarındaki gerginliğe değindiği açıklaması işgal ordusu tarafından yayımlandı.

Herzi Halevi, işgal ordusunun, “İran’a karşı yakın ve uzak yerlerde nasıl etkili hareket edeceğini ve İran’la hem saldırı hem de savunma açısından nasıl baş edeceğini bildiğini” öne sürdü.

Gazze’deki saldırılarının devam ettiğini ve bunu durdurmaktan “çok uzakta” olduklarını belirten Halevi, ülkesinin Hizbullah ile çatışmalarına ilişkin ise “Hizbullah’ın savaşa katılmasının bedelini giderek daha fazla ödediğini” savundu.

Herzi Halevi, İsrail’in Hizbullah ile çatışmaların sürdüğü kuzeyde savaş olasılığına da hazırlandığını belirtti.

İsrail’de on binlerce kişi, esir takası ve ateşkes talebiyle Meclis önünde gösteri düzenledi

Batı Kudüs’teki siyonist meclisi önünde toplanan 50 bini aşkın yahudi, Gazze’deki siyonist esirlerin evlerine geri getirilmesini ve ateşkes sağlanmasını istedi.

Netanyahu hükümetine karşı her hafta düzenlenen protestolar devam ediyor.

Siyonist muhalif grupların, ülke tarihinin “en sağcı hükümetinin” Gazze’deki esirlerin geri getirilmesi konusundaki kayıtsızlığı nedeniyle istifası ve erken seçim talebiyle düzenledikleri gösterilerde artış yaşanıyor. Hükümet karşıtı protestocular, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin serbest bırakılması için Hamas’la anlaşma imzalanması talebiyle İsrail Meclisi önündeki çadırlarda eylemlerine devam etti.

Meclis önünde Gazze’deki siyonist esirlerin yakınları ve onlara destek verenlerden oluşan 50 bini aşkın gösterici toplandı.

Netanyahu ve hükümet karşıtı slogan atan, davul ve düdük çalan protestocular, ellerinde siyonist esirlerin fotoğrafları ve “onları geri getirin” yazılı dövizler taşıyarak, hükümeti “esirleri kaderlerine terk etmekle” suçlayan sloganlar attı.

Batı Kudüs’te 31 Mart akşamı yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı hükümet karşıtı protestolarda, göstericiler otoyolda trafiği kesmiş, ateş yakmış, polisle karşı karşıya gelmişti.

Gösterilerin ardından bazı gruplar Knesset önünde yüzlerce çadır kurmuştu. Netanyahu hükümetinin istifası, erken seçim ve Gazze’deki esirlerin geri getirilmesini talep eden protesto organizatörü gruplar, dört gün boyunca çadırlarda kalacaklarını ve gösterilerini sürdüreceklerini açıklamıştı.

Protesto grupları, işgal ordusunun Gazze’ye saldırılar devam ederken ve Gazze’deki siyonist esirler evlerine dönmemişken Meclis’in ara tatile girmesini eleştirmişti.

Netanyahu üzerinde baskı artıyor

Başbakan Netanyahu, İsrail ve uluslararası kamuoyunda siyasi nedenlerden dolayı Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanıyor.

Siyonist aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich dahil olmak üzere Netanyahu hükümetinin üst düzey isimleri, esirlerin İsrail’in birinci önceliği olmaması gerektiğini ve “Hamas’ı yok etmenin” daha önemli olduğunu savunuyor.

Sosyal medyada Netanyahu destekçileri tarafından saldırıya uğradıklarını iddia eden bazı esir yakınları, esirlerin salıverilmesi için hükümete çağrıda bulundukları gösterilerde fiziksel saldırıya uğradıklarını da belirtmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *