Gazze, Ramazan Hilâlini 7 Ekim’de Gördü

Gazze, Ramazan Hilâlini 7 Ekim’de Gördü

Gazze, sen Ramazan’ı ibadetlerin en büyüğü olan cihad ve ribat ile karşıladın. Biz şahidiz ki, bu ayı ihya ettin. Bizi de silkeleyip kendimize getirdin. Rabbimizden tek niyazımız, bizleri sana şahit olarak yazmasıdır…

Selam olsun sana ey Gazze!

Ramazan sana ne de erken geldi. 7 Ekim’de, senin büyüttüğün bir avuç yetim, öksüz mücahit eliyle ile başlattın tenzili. O günden beri yaradan Rableri’nin adıyla okudukları Kur’an’ı, hayatlarını feda edip, her gün yaşayarak tefsir ediyorlar. Ya halkın Gazze? Şehidi olmayan bir tek evin kalmadı, yok. Evi, hastanesi, mescidi, okulu her yanı bombalanmış; aç-susuz, ilaçsız, yardımsız bırakılan, o tertemiz bebeklerine, çocuklarına, annelerine, babalarına, dedelerine, ninelerine bakıp da, bizler buralarda oruç tuttuğumuzu nasıl iddia edeceğiz?

Senin her günün Ramazan, her anın siyam iken, sayende Hak batıldan apaçık ayırılırken, bizler oruç tuttuğumuzu sanıyor, cahiliye karanlığında karmakarışık yaşıyoruz. Elin Avrupalısı, gayri müslimi, sana bakarak hidayet buluyor da, bizden dediklerimiz yoldan sapıyor.

Sayende Yahudilerin nasıl siyonistleştiğini, Hristiyanların haçlılaştığını, insanlıktan nasıl çıktıklarını aynel yakin gördük. Küfrün eşkali iyice açığa çıktı. Sureti haktan olanlar aşikar oldu. Dost kim düşman kim belledik. Adı İslam ile anılan ülkelerin yöneticileri sana el uzatmadılar. Makamların, mevkilerin, dünyalıkların onları esir aldığını gördük.

Küfre karşı orucunu bozmayışın, aç ve susuz kalmakla yetinen bizleri utandırıyor. Sen senenin on iki ayını, işgale karşı direnişinle Ramazan kılmışken, bizler ihya edemediğimiz o Ay’ın bayramını nasıl yapacağız?

Bunca hastalığımızı mazeret gösterip de orucu ertelesek mi ileri bir tarihe? Ruhsata sığınıp, Kur’an’ı hayatımızın tamamına müdahil kılacağımız o günlere?! Öyle bir gün gelmezse borçlu ölürsek ne olacak? Tutamadığımız günlerin kefaretini hesap etmeye fıkhın gücü yetecek mi? İlmi halimizi izaha ilmi yeten bir fakih bulunur mu?

Sen Ramazan’ı ibadetlerin en büyüğü olan cihad ve ribat ile karşıladın. Biz şahidiz ki, bu ayı ihya ettin. Bizi de silkeleyip kendimize getirdin. Rabbimizden tek niyazımız, bizleri sana şahit olarak yazmasıdır. Elimiz ermedi, gücümüz yetmedi. Rabbimize mazeretimiz sadece, başına gelenlere müşahitliğimizden dolayı bir nebze bizi affetmesidir.

Gazze Ramazan’ın mübarek olsun. Bayramını zaten cennette kutlayacaksın..

(Venhar)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *