‘Tereddüt etmeden bunun bir soykırım olduğunu söyleyebilirim’

‘Tereddüt etmeden bunun bir soykırım olduğunu söyleyebilirim’

Gazze’deki vahşeti önlemek için hiçbir adım atmayan Birleşmiş Milletler yönetimine karşılık, raportörler yaşananların soykırım olduğunu ve holokostu çağrıştırdığını söylüyor.

Tunus’ta düzenlenen Mağrib Maşrik Forumu’nda konuşan BM’nin Filistin Özel Rapörtörü Francesca Albanese, siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne karşı sürdürdüğü saldırıları, “insani ve demokratik değerlere yönelik açık bir meydan okuma” olarak değerlendirdi. Albanese, “Şu an Gazze’de olup bitenleri nasıl görmezden gelebiliriz? Bu bir trajedi.” ifadesini kullandı.

Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkati çeken Francesca Albanese, siyonist rejimin, Gazze’de yaklaşık 15 bini çocuk olmak üzere 35 bin insanı öldürdüğünü ve bu saldırılarıyla aynı zamanda işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki tüm Filistinlilerden intikam almayı hedeflediğini kaydetti.

Siyonist rejimin saldırılarının durdurulması için uluslararası topluma harekete geçme çağrısı yapan Francesca Albanese, “Gazze’de yaşananların bir savaş değil, tereddüt etmeden bunun bir soykırım olduğunu söyleyebilirim. Batılı ülkeler her ne kadar soykırım kelimesinin kullanılmasından rahatsız olsalar da Gazze’deki soykırım Holokost’u çağrıştırıyor.” dedi.

Francesca Albanese konuşmasında ayrıca siyonist rejimin Gazze’deki saldırılarına karşı gerçekleştirilen protestolara da değinerek, “Dünya çapında bu zulmü durdurmak için harekete geçen ve kampüslerde eylem yaparak sistemleri sarsan öğrenci hareketlerine destek olmalıyız.” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *