İsrail destekçisi Avrupa’dan Refah mesajı

İsrail destekçisi Avrupa’dan Refah mesajı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, ABD ve Avrupa himayesindeki İsrail’i kınamamaya özen göstererek, Refah’a saldırının durumu kötüleştireceği mesajı yayınlamakla yetindi.

Josep Borrell, X hesabından mesajında, İsrail’in uluslararası hukuka göre sivillerin güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu savunarak, “Sivilleri Refah’ın güvenli olmayan bölgelerine gitmeye zorlamak kabul edilemez.” ifadesini kullandı. İsrail’e “Refah’a kara saldırısı yapmama” ricasını yineleyen Josep Borrell, “Bu zaten vahim olan insani krizi daha da kötüleştirecektir.” diye yazdı.

ABD ve Avrupa’nın siyasi, ekonomik ve askeri yönden destek verdiği siyonist İsrail rejimi, bütün dünya kamuoyundan gelen tepkilere rağmen, Gazze’nin Müslüman halkına yönelik barbar saldırılarını sürdürüyor. Bugüne kadar herhangi bir demokratik batı devleti İsrail’e silah sevkiyatını durdurmuş değil. Herhangi bir uluslararası ceza mahkemesi de İsrail’i herhangi bir suçtan mahkum etmedi. Demokratik liderler 7 Ekim’den bu yana teker teker Tel Aviv’i gidip desteklerini sunarken siyonist yetkililerle el ele verdikleri pozlarla dünya kamuoyuna meydan okudular.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *