Türk Dışişleri Sözcüsü: Tüm suçların sorumlusu İsrail’dir

Türk Dışişleri Sözcüsü: Tüm suçların sorumlusu İsrail’dir

Netanyahu ile siyonist Dışişleri Bakanı Katz’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri üzerine Türk Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İsrail hükümet üyelerinin gündemi değiştirmeye çabaladığını savundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, siyonist işgal hükümetinin bazı üyelerinin açıklamalarına tepki gösterdi.

Sözcü X sosyal medya platformundan mesajında, siyonist rejimin, Uluslararası Adalet Divanı önünde soykırım suçlamasıyla yargılanan bir devlet olduğunu ve Gazze’deki Filistin halkına karşı işlenen tüm suçların sorumlusunun işgal hükümeti olduğunu kaydetti.

Siyonist hükümet üyelerinin, gündemi değiştirme amaçlı çabalarının bu gerçeklerin üstünü örtemeyeceğini belirten Keçeli, “İnsanlık vicdanı ve uluslararası hukuk, İsrailli yetkililerin hesap vermesini mutlaka sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ne dedi?

İstanbul’daki Haliç Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen İlim Yayma Vakfı Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiç kimse bize Hamas için terör örgütü ifadesi kullandırtamaz. Hamas’ın arkasında dimdik duran bir ülke Türkiye” dedi. Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’la Ankara’da yaptığı görüşmeye de değinen Erdoğan, “Terör devleti olan İsrail, Filistinli kardeşlerimize yönelik tam anlamıyla soykırım politikası uygulamaktadır” diye konuştu.

Netanyahu’ya yönelik “Nazi” suçlamasını tekrarlayan Erdoğan, “Netanyahu ve gözünü kin bürümüş yönetimi, Gazze’de işledikleri insanlık suçlarıyla günümüzün Nazileri olarak isimlerini Hitler’in, Mussolini’nin, Stalin’in, Franco’nun ve diğer modern dönem canilerinin yanına ekletmişlerdir” dedi.

Netanyahu ne cevap verdi?

Bu sözlere sosyal medyadan yanıt veren siyonist rejimin Başbakanı Netanyahu ise, 30 bini aşkın Filistinliyi katlettikleri Gazze’de savaş hukukuna uyduklarını savunarak, Erdoğan’a şu ifadeleri kullandı:

“Savaş hukukuna bağlı İsrail, terör örgütü Hamas’ın katillerini ve tecavüzcülerini destekleyen, Ermeni soykırımını inkar eden, kendi ülkesinde Kürtleri katleden, rejim muhaliflerine ve gazetecilere baskı uygulayan Erdoğan’dan ahlaki vaaz almayacaktır.”

Erdoğan ve Netanyahu, en son 20 Eylül 2023’te New York’taki Türkevi’nde bir araya gelmişti. Türkevi’nde Erdoğan tarafından ağırlanan Netanyahu, Türkevi’ni birkaç cümleyle övdükten sonra Erdoğan’a “Kravatını da beğendim” demişti. Erdoğan bu iltifata gülerek, “(ikimizin) Gömlek de kravat da aynı” demesi üzerine Netanyahu “Kravat benzerliğimiz ikili ilişkilerimizin geliştiğinin göstergesi” ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya mesajında, “BM 78’inci Genel Kurul temaslarımız kapsamında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir görüşme gerçekleştirdik. İstişarelerimiz ülkemiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olsun.” açıklaması yapmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *