Banu Avar: Bir pislik daha çöpe atıldı

Banu Avar: Bir pislik daha çöpe atıldı

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı şahin Victoria Nuland’ın görevinden ‘ayrılacağının’ duyurulması üzerine, ulusalcı kesimden Banu Avar, sosyal medya mesajında “Bir pislik daha çöpe atıldı” ifadesini kullandı.

Görevinden ayrılacağı ABD Dışişleri Bakanı Blinken tarafından duyurulan Victoria Nuland’ın emekliliğine daha 9 ay zaman vardı. Bu ani ‘ayrılığın’ nedeni tam olarak bilinmiyor. Ukrayna’da 2014’teki turuncu darbenin mimarı olarak da bilinen Nuland, son olarak 28 Ocak’ta Türkiye’ye gelmiş ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la görüşmüştü.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız X’ten mesajında, Nuland’la bir araya gelerek Orta Doğu ve Afrika’daki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirtmişti. Görüşme ABD-Türkiye Stratejik Mekanizması çerçevesinde yapılmıştı.

Nuland’ın ‘ayrılacağı’ duyurusu da, 7-8 Mart tarihlerinde düzenlenen Stratejik Mekanizma Toplantılarının hemen öncesinde, 6 Mart’ta yapılmıştı.

Eski askeri istihbarat subayı Scott Ritter, Nuland’a ilişkin olarak, “Beyaz Saray’ın duruma göre değişen görüşlerine asla boyun eğmeyecek. İnançları çok güçlü ve Amerikan siyasetindeki statüsü çok yüksek. Dışişleri Bakan Yardımcısı, diğer şeylerin yanı sıra, Washington’un Rusya ile ilişkilerindeki mevcut ihtiyaçlarına uymayan bir retorik kullanıyor.” demişti.

Banu Avar da, X sosyal medya mesajında, “Bir pislik daha çöpe atıldı” ifadesi ile Nuland’ın gidişini kutladı!

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *