“Bu idam kararları ne, bu normalleşme neyin nesi?”

“Bu idam kararları ne, bu normalleşme neyin nesi?”

Mısır’da İhvan-ı Müslimin mensupları hakkında verilen hukuksuz idam kararlarını protesto etmek amacıyla meydanlara inen Anadolu Gençlik Derneği (AGD), zalim Sisi yönetimine tepki gösterdi. Gerçekleştirilen eylemlerde AK Parti iktidarına da tepki gösterildi.

Mısır rejiminden İhvan üyesi 8 isme idam kararı

Gazze’de 150 günü aşkın bir süredir yaşanan soykırım yürekleri parçalarken geçtiğimiz günlerde bir üzücü haber de Mısır’dan geldi. Mısır’da Sisi rejiminin etkisi altındaki Acil Durum Devlet Güvenlik Ceza Mahkemesi, İhvan-ı Müslimin yöneticilerinden sekiz kişi hakkında skandal bir karar aldı.

Teşkilatın Genel Mürşidi Muhammed Bedii ve Genel Mürşit Vekili Mahmut İzzet’in de aralarında yer aldığı sekiz isim hakkında idam hükmü veren mahkeme, Mısır’daki akıl almaz zulmün son halkasını meydana getirdi.

Mısır mahkemesi tarafından haklarında idam cezası verilen isimler Muhammed Bedii, Mahmud İzzet, Muhammed Biltaci, Amr Muhammed Zeki, Usame Yasin Abdulvahhab, Saffet Hamude Hicazi, Asım Abdülmacid ve Abdulmaksur Muhammed oldu.

İstanbul ve Ankara’da protesto

Mısır’da Sisi’ye bağlı yargı güçlerinin İhvan-ı Müslimin mensupları hakkında vermiş olduğu idam kararlarının ardından Anadolu Gençlik Derneği (AGD), İstanbul ve Ankara’da meydanlara indi.

İstanbul’da düzenlenen eylemde, zalim Mısır yönetimini lanetlemek ve idamların durdurulması için farkındalık oluşturmak amacıyla Fatih Camii’nden Saraçhane Meydanı’na yürüyüş düzenlendi.

‘Bunca çelişkinize rağmen, Sisi ile normalleşmenize hüsnü niyetle baktık’

Yürüyüşte bir basın açıklaması gerçekleştiren AGD İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Yaroğlu, AK Parti iktidarının darbeci Sisi rejimi ile normalleşmesinin ardından İhvan yöneticileri hakkında idam kararı çıkmasını sert bir dille eleştirdi.

AGD İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Yaroğlu yaptığı açıklamada, “Ülkemiz yöneticilerine de seslenmek istiyorum. Allah’tan korkun. Seçim meydanlarında yıllarca Rabia yaparak gezdiniz. Seçim meydanlarında sizden olmayanları Sisi taraftarı olarak ilan ettiniz. Daha geçtiğimiz hafta o zalim Sisi ile kol kola girdiniz. O zalim Sisi ile normalleştiniz. Bunca çelişkinize rağmen, bunca yanlışınıza rağmen belki buradaki bu normalleşme o Mısır’daki İhvan mensubu kardeşlerimizin hayrına olabilir diye size yine sesimizi çıkarmadık. Yine hüsnü niyetle baktık. Şimdi bu idam kararları neyin nesi? Bu normalleşme neyin nesi?” ifadelerini kullandı.

‘Milli Görüşçüler olarak söz veriyoruz, Mısır’daki zulüm düzeninin de karşısında olacağız’

Başkent Ankara’da da bir eylem gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde basın açıklamasında bulunan AGD Ankara Şubesi Başkanı Mustafa Koyuncu da zalim Sisi yönetimine tepki gösterdi. Gazze’de soykırım gerçekleştiren İsrail’e karşı tepkisiz kalan Mısır’ın İhvan-ı Müslimin’e yönelik büyük bir zulüm işlediğini hatırlatan Koyuncu, “Milli Görüşçüler olarak söz veriyoruz ki; Filistin cihadının nasıl yanında yer aldıysak Mısır’daki zulüm düzeninin de karşısında olacağız. Merhum liderimiz Erbakan Hoca’mızın kadim dostları arasında yer alan Muhammed Bedii ve arkadaşlarını sahipsiz bırakmayacağız” diye konuştu.

(Bekir Şirin/Milli Gazete)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *