‘Şeytanın avukatı’ Ramazan’da Aksa’ya yasak istiyor

‘Şeytanın avukatı’ Ramazan’da Aksa’ya yasak istiyor

Siyonist Maariv gazetesinin haberine göre, ‘şeytanın avukatı’ olarak tanınan siyonist bakan Ben-Gvir, Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya yalnızca birkaç bin Müslümanın girmesine izin verilmesini talep etti.

Ben-Gvir’in dün Komiser Shabtai ile yaptığı toplantıda, Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanların sayısını sadece birkaç bin ile sınırlamanın doğru olduğunu savunduğu aktarılan haberde, polisin “karışıklık çıkması durumunda hızlı bir şekilde müdahale edebileceğini” savunduğu belirtildi.

Haberde, “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bugün, Mescid-i Aksa’da Ramazan ayı boyunca kısıtlamalar konusunda Ben Gvir, Shabtai, ordu ve istihbarat yetkililerinin katılımıyla bir toplantı yapması bekleniyor.” denildi.

Siyonist güvenlik teşkilatı ve siyasi makamlar, Müslümanların Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya girişinin nasıl organize edileceğine henüz karar vermedi.

Ben-Gvir’in hedefinde Mescid-i Aksa var

Siyonist aşırı sağcı Ben-Gvir, 18 Şubat’ta X hesabından yaptığı paylaşımda, Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya girişinin yasaklanması çağrısında bulunmuştu.

İsrail Başbakanlığından 19 Şubat’ta yapılan açıklamada da Ben-Gvir’in talep ettiği “ramazanda Filistinlilerin Mescid-i Aksa’da ibadetlerinin kısıtlanması” kararının “güvenlik göz önüne alınarak dengeli biçimde alındığı” iddia edilmişti.

Siyonist basında çıkan haberlerde ise İsrail vatandaşı Filistinlilerden de belirli yaşın altındakilerin Mescid-i Aksa’ya girişinin yasaklanacağı belirtilmişti.

İşgal polisi, 7 Ekim 2023’ten bu yana başta cuma günleri olmak üzere Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişlerine kısıtlama getiriyor.

İşgalci İsrail’in geçmişte Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri Filistin coğrafyasında tansiyonu yükseltmiş, 2021’in ramazan ayında Aksa’ya düzenlediği baskın, İsrail içindeki şehirlerin yanı sıra işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da olayların çıkmasına yol açmıştı. Bölgedeki gerilim siyonist rejimin Gazze’ye 11 gün süren şiddetli saldırılarıyla son bulmuştu.

Ben Gvir “Şeytanın avukatı” olarak tanınıyor

Siyonist işgali altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da yahudi yerleşimcilerin şiddet eylemlerini teşvik etmesiyle bilinen Ben-Gvir, fanatik yahudilerin terör saldırılarına ilişkin davalarda avukatlık yaptığı için Filistinliler tarafından “katillerin avukatı”, “şeytanın avukatı” ve “sabıkalı” olarak adlandırılıyor.

Ben-Gvir, siyonist rejimin 1998’de terör eylemleri nedeniyle yasakladığı ve ABD’nin terör örgütü olarak tanımladığı ırkçı “Kah” hareketinin de üyesiydi.

Görüşlerinin nedeniyle askerlikten muaf tutulan ve hakkında “nefret, kışkırtıcı söylem ve ırkçılık” gibi suçlamalardan 53 iddianame hazırlanan siyonist bakan, 2007’de “ırkçılık ve terör örgütünü desteklemek” suçundan hüküm giymiş, aşırı görüşleri nedeniyle askerlikten “ideolojik çürük” olarak terhis edilmişti.

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun 2023’te göreve başlayan koalisyon hükümetinde Ben-Gvir, ülkedeki kolluk kuvvetlerinden sorumlu Ulusal Güvenlik Bakanlığına getirilmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *