Biden: Umarım pazartesiye kadar ateşkes sağlanacak

Biden: Umarım pazartesiye kadar ateşkes sağlanacak

Siyonist rejime ‘sarsılmaz’ desteğini sürdüren ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’de ateşkese çok yakın olunduğunu ve gelecek pazartesi gününe kadar ateşkesin sağlanabileceğini öne sürdü.

ABD Başkanı Biden, New York’a yaptığı ziyarette basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Biden, Gazze’de ne zaman ateşkes sağlanabileceğine ilişkin soruya, “Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar (Gazze’de) ateşkes sağlanacaktır.” yanıtını verdi.

Ramazan ayında saldırıya ara verecek

ABD Başkanı Joe Biden, NBC’ye verdiği röportajda siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırıları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Karar’da yer alan habere göre, Biden, ateşkes konusunun zorluklarla ilerlediğini belirtirken, rehinelerin serbest bırakılması koşuluyla İsrail’in Ramazan ayı boyunca Gazze’ye yönelik saldırıları durdurmayı kabul ettiğini ifade etti. Biden, geçici ateşkesin sağlanmasıyla, iki devletli çözüm için daha iyi bir dinamiğe sahip olunacağını dile getirdi. Ancak, Gazze’de ateşkesin yakın olduğunu ancak henüz resmi bir sonuca varılmadığını belirtti.

TRT Haber’de yer alan habere göre de; Biden’in açıklamalarına paralel olarak, olası ateşkes anlaşmasının detayları da şekilleniyor. Paris’teki ateşkes görüşmelerinde hazırlanan taslak teklife göre, Ramazan ayı boyunca tüm askeri hareketliliğin 40 gün durdurulması ve Filistinli mahkumlar ile İsrailli rehineler arasında takas yapılması öngörülüyor.

Taslakta, her 1 İsrailli rehineye karşılık 10 Filistinli mahkumun takası yapılacak. Bununla birlikte, Gazze’de yerinden edilmiş sivillerin kuzeye dönüşüne izin verilecek ancak askerlik yaşındaki erkekler bu kapsamın dışında tutulacak.

Siyonist tüm rehine kadınlar, 19 yaş altındaki çocuklar, yaşlılar ve hastalar Filistinli mahkumlarla yapılacak takasla serbest bırakılacak. Ayrıca, her gün 500 yardım kamyonunun girişine izin verilmesi, binlerce çadır ve karavanın temin edilmesi gibi insani yardım önlemleri de taslağın içerisinde yer alıyor.

Taslak aynı zamanda Gazze Şeridi’ndeki fırınların ve hastanelerin onarımını da kapsıyor. Ancak, taslağın uygulanabilirliği ve tarafların bu şartları kabul edip etmeyeceği konusu hala belirsizliğini koruyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *