İngiltere: Gazze’de ateşkes kimsenin çıkarına değil

İngiltere: Gazze’de ateşkes kimsenin çıkarına değil

Siyonist vahşete tam destek veren demokratik ülkelerden İngiltere’den yeni bir açıklama geldi. Hint asıllı İngiltere Başbakanı Sunak, Gazze’de ateşkes kararının ‘kimsenin’ çıkarına olmadığını belirterek, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas yok edilene kadar ‘insani aralarla’ idare edilmesini istedi.

Başbakan Rishi Sunak, İngiltere Parlamentosunda yapılan haftalık “Başbakana Sorular” oturumunda milletvekillerinin Gazze’de ateşkes ve dün akşam oylanacak işgalci İsrail’i ateşkese çağıran önergeye ilişkin soru ve açıklamalarına yanıt verdi.

İskoçya Ulusal Partisinin (SNP) İngiltere parlamentosundaki lideri Stephen Flynn, yaptığı açıklamada, siyonist rejimin Gazze’de yok ettiği altyapı, tarım alanı, bina, hastane ve evler ile saldırılarda öldürdüğü sivillerin sayısına yer vererek, “Başbakan’ın bunun meşru müdafaa anlamına gelmediğini kabul etmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Sunak, Flynn’in ifadelerine karşı artan sivil can kayıpları ve insani krizden endişe duyduğunu belirterek, “Bu nedenle, uzun vadeli ve kalıcı bir ateşkes için sürdürülebilir koşulları yaratmak üzere, çatışmalara rehinelerin güvenli bir şekilde serbest bırakılmasına ve Gazze’ye daha fazla yardımın gönderilmesine olanak sağlayacak acil bir insani ara verme çağrısında bulunmamızın nedeni budur.” diye konuştu.

Stephen Flynn, dün akşam oylanacak ateşkes çağrısı yapan önergeye de değinerek, “Gazze’deki ölümler son bulmalı ve esirler serbest kalmalı. Bunu yapmanın en iyi yolu ise acil ateşkese destek çıkan ortak bir mesaj vermektir.” şeklinde konuştu.

Başbakan Sunak ise bu ifadelere, “Gazze’deki çatışmaların bir an önce sona ermesini istiyoruz.” sözleriyle karşılık verirken, doğru yöntemin Hamas’ın ortadan kaldırıldığı bir ortamda yapılacak sürdürülebilir ateşkes olduğunu, bu yolda da önceliğin çatışmalara insani aralar verilmesi olduğunu savundu.

Bir diğer SNP milletvekili Pete Wishard’ın da aynı konudaki açıklamalarına karşılık veren Başbakan Sunak, “Gazze’deki savaşın gereğinden bir saniye bile uzun sürmesini istemiyoruz. Kimse sivillerin acı çekmesini istemiyor. Bu nedenle esirlerin serbest kalmasını ve daha fazla yardımın Gazze’ye girişini sağlayacak insani aralar verilmesi için her şeyi yapıyoruz.” iddiasında bulundu.

Patricia Gibson’un, “Milletvekilleri bu akşam parti yöneticilerine göre mi yoksa vicdanlarına göre mi oy kullanacak?” sorusuna ise Başbakan Sunak, “Meclis bu akşam durumu değerlendirme fırsatı bulacak. Bizim duruşumuz çok net. Biz, sürdürülebilir ateşkese olanak sağlamak için esirlerin çıkıp yardımların girişini sağlayacak insani aralar vermesini savunduk ve savunacağız. Günler ya da haftalar içinde tekrar çatışmaya dönecek bir ateşkes için çağrı yapmak kimsenin çıkarına olmaz.” yanıtını verdi.

ABD: Gazze’de kalıcı ateşkesi reddediyoruz

İngiltere, ABD’nin gölgesine gizlendi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *