Blinken, Ürdünlü ortaklarına teşekkür etti

Blinken, Ürdünlü ortaklarına teşekkür etti

Siyonist barbarlığa tam destek veren Washington’u 7 Ekim sonrası ziyaret eden ilk Arap lider olan Ürdün Kralı 2. Abdullah, Biden tarafından kabul edildikten sonra, Abdullah-Blinken görüşmesi yapıldı.

Washington’daki görüşmede ABD’li bakan, ABD-Ürdün diplomatik ilişkilerinin 75. yıl dönümü münasebetiyle iki devlet arasında uzun süredir devam eden ortaklıktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. İki devlet ilişkilerinin bölgedeki istikrar için önemli olduğunu savunan Antony, ABD’nin “bölgesel barış ve güvenliği ilerletmek” için Ürdünlü ortaklarıyla çalışma kararlılığına işaret etti.

Antony Blinken, Ürdün’ün Gazze’deki Filistinlilere insani yardım ulaştırma çabalarından dolayı Kral Abdullah’a teşekkür etti. İkili, Gazze’de kalıcı barış ve güvenliğin sağlanması konusunu da ele aldı.

ABD’li bakan, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına ABD’nin bağlılığının altını çizdi.

Amerikalıları gözaltında tutan devletlere gözdağı

Washington’da bir etkinlikte konuşan Antony Blinken, bazı ülkelerde çeşitli nedenlerle gözaltına alınan Amerikalılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Antony, “Yanımda dünyanın dört bir yanında keyfi olarak gözaltına alınan tüm Amerikalıların isimlerinin yazılı olduğu bir liste taşıyorum.” ifadelerini kullandı.

2021’den bu yana söz konusu listedeki 45 kişinin kurtarıldığını belirten Antony Blinken, listede halen birçok Amerikalının yer aldığını söyledi, “Vatandaşlarımız pazarlık kozu değildir. Onlar siyasi piyonlar değildir.” diyerek ABD vatandaşlarını haksız yere gözaltında tutan ülkelerden “hesap soracaklarını” iddia etti.

7 Ekim sonrası ABD’yi ziyaret eden ilk Arap devlet başkanı

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *