7 Ekim sonrası ABD’yi ziyaret eden ilk Arap devlet başkanı

7 Ekim sonrası ABD’yi ziyaret eden ilk Arap devlet başkanı

Siyonist barbarlığın başladığı 7 Ekim’den bu yana siyonistlere tam destek veren ABD’yi ilk ziyaret eden Arap lider Ürdün Kralı Abdullah oldu. Siyonist olduğunu belirten Biden, Abdullah ile görüştükten sonra, siyonist rejimin iyi yapılandırılmış bir plan olmaksızın Refah’a girmemesini istedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün Kralı II. Abdullah ile Beyaz Saray’da görüştü.

Abdullah ile görüşmesinin ardından Beyaz Saray’da ortak basın toplantısı düzenleyen Biden, hem rehine değişimi hem de Gazze’ye insani yardımların ulaştırılmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Biden, siyonist rejimin Gazze’deki saldırılarında çok fazla sayıda Filistinli sivilin öldürüldüğüne işaret ederek, rejimin kapsamlı ve kabul edilebilir bir plan yapmadan Refah’a girmesine karşı olduklarını söyledi.

Euronews’un aktardığına göre, Gazze’de ve Orta Doğu’daki güncel gelişmeleri kapsamlı şekilde ele aldıklarını iddia eden Biden, Abdullah ile aralarında yakın ve samimi bir ilişki olduğunu ve iki ülke arasında da ortak çıkarlara dayalı güçlü bir ilişki olduğunu öne sürdü.

Biden, “Son 4 aydır devam eden savaşta Filistin halkı hayal bile edilemeyecek acılar ve kayıplar yaşadı. Bu çatışmada çok fazla, 27 binden fazla, masum Filistinli sivil öldürüldü ki bunların içinde binlerce çocuk da var.” şeklinde konuştu.

Yüz binlerce Filistinlinin gıda, su ve diğer temel ihtiyaçlarına erişimlerinin olmadığını kaydeden Biden, “Pek çok aile, sadece tek bir değil çok sayıda yakınını kaybetti ve onlar için yas bile tutamıyor, onları gömemiyor çünkü bunu yapmak güvenli değil. Bu yürek burkan bir durum. Gazze’deki her bir masum hayatın kaybı bir trajedidir.” dedi.

İsrail iyi planlama yapmadan Refah’a girmemeli!

Biden, siyonist rejimin iyi yapılandırılmış bir plan olmaksızın Refah’a girmemesi gerektiği yönündeki sözlerini tekrarlayarak, 1 milyondan fazla insanın sığındığı Refah’taki sivillerin korunması gerektiğini vurguladı.

Biden, “Gazze’de pek çok insan yerlerinden edildi hem de birkaç kez, kuzeyden güneye indiler ve şimdi orada sıkıştılar, bu insanların korunması gerekir. Filistinlilerin, Gazze’de yerlerinden edilmesine karşıyız.” şeklinde konuştu.

Abdullah: Gazze’deki durum artık sürdürülemez

Basın toplantısında Biden’ın ardından söz verilen Ürdün Kralı 2. Abdullah da, Gazze’deki durumun artık sürdürülemez bir insani krize dönüştüğünü belirterek, “Refah’ta bir İsrail saldırısını kaldıramayız, bunun bir başka insani yıkım yaratacağı kesindir.” dedi. Abdullah, “Derhal kalıcı bir ateşkese ihtiyacımız var, bu savaş son bulmalı.” ifadelerini kullandı.

Gazze’ye acil şekilde insani yardım ulaştırılması gerektiğinin de altını çizen Abdullah, bu konuda ve rehine takası anlaşması konusunda ABD ve bölge ülkeleriyle çalıştıklarını belirtti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *