Fas’ta cuma sonrası birçok şehirde İsrail protestosu

Fas’ta cuma sonrası birçok şehirde İsrail protestosu

Dün cuma namazı sonrası Fas’ın birçok şehrinde Gazze halkıyla dayanışma ve İsrail işgal rejiminin bu halkı vatanları dışına sürgün etme planını protesto amacıyla gösteriler düzenlendi. Gösterilere onbinlerce kişi katıldı. Fas krallığı 2020’den bu yana işgal rejimi ile normalleşme adımlarını sürdürüyor.

Gösterileri düzenleyen Ümmetin Davalarına Destek Komitesi yaptığı açıklamada İsrail işgal rejimi aleyhine Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım davası açmasını takdir ettiklerini dile getirdi.

Gösterilerin düzenlendiği şehirler arasında Rabat, Nazur, Zayu, Darulbeyza (Kazablanka), Meknas, Ayet Melul ve El-Cedide gibi önemli şehirlerin yer aldığı belirtildi.

Göstericiler Filistin direnişine ve Filistin halkının kararlı duruşuna destek veren, Filistinlilerin topraklarından sürgün edilmesi planlarını protesto eden pankartlar taşıdılar.

Cuma Gösterileri Komitesi’nin işgal rejiminin 7 Ekim’de Gazze’ye yönelik saldırısının başlamasından bu yana 14 geniş çaplı protesto gösterisini organize ettiği belirtildi.

Fas’ta Cuma gösterileri dışında bazı şehirlerde, özellikle de başkent Rabat’ta Filistin halkına destek, işgal rejiminin katliamlarını, saldırılarını, yıkımlarını ve insanlık dışı soykırım uygulamalarını protesto amacıyla, savaşın durdurulması ve Gazze’ye uygulanan ablukanın tamamen sona erdirilmesi talebiyle neredeyse gündelik olarak eylemler ve etkinlikler düzenleniyor.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *