Beyaz Saray önünde ve Times meydanında ABD protestosu

Beyaz Saray önünde ve Times meydanında ABD protestosu

ABD’nin Yemen’e yönelik saldırısından 2 saat sonra savaş muhalifi aktivistler, Washington’daki Beyaz Saray önünde ve New York’taki ünlü Times Meydanı’nda toplandı. “Yemen’den elinizi çekin” sloganı atan aktivistler, ABD’nin saldırıları durdurmasını istedi.

Eylemciler, Başkan Joe Biden yönetiminin eylemlerinin, yıkıcı bir bölgesel savaş ihtimalini arttırdığına dikkat çekti.

Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yemen Cumhuriyeti, İsrail’i korumak ve Yemen’in Gazze’ye destek operasyonlarını durdurmak için yapılan ABD-İngiliz saldırısına maruz kaldı. Bu hain saldırganlıkla aptallık ettiler. Yemen’i Filistin’e ve Gazze’ye destek vermekten caydıracaklarını zannediyorlar. Yemen dini ve insani duruşunu sürdürerek elinden geldiği kadar Gazze’nin yanında olacak ve bu saldırganlık Yemen’in gücünü daha da artıracaktır” ifadelerini kullandı.

Abdusselam, “Kızıldeniz ve Umman Denizi’nde uluslararası seyrüsefere yönelik bir tehdit yoktu. İsrail gemileri veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemilerinden başka hedef alınan bir gemi yoktu, bunlar hedef alınmaya devam edilecek. Yemen’e yönelik bu saldırının kesinlikle hiçbir haklı gerekçesi yok” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *