Rusya BMGK’yı acil toplantıya çağırdı

Rusya BMGK’yı acil toplantıya çağırdı

Rusya’nın BM Daimi Temsilciliği, ABD ve İngiltere’nin Yemen’e düzenlediği hava saldırıları sonrası BM Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) bugün acil toplantıya çağırdıklarını açıkladı. Suudi Arabistan ise, Kızıldeniz’deki gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz açıklaması yaptı.

Rusya’nın BM Daimi Temsilciliği’nin Telegram hesabından yapılan açıklamada, “Rusya, ABD ve İngiltere’nin Yemen’e yönelik saldırıları nedeniyle BMGK’nın 12 Ocak’ta acilen toplanmasını talep etti” dendi.

Sputnik’e konuşan BMGK’dan bir kaynak, Rusya’nın acil toplantının bugün saat 18.00’de yapılmasını talep ettiğini belirtti.

Zaharova: Anglosaksonlar, BMGK kararlarından bir kez daha saptı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD ve İngiltere’nin Yemen’e düzenledikleri saldırılarla BMGK kararlarından bir kez daha saptığını vurguladı.

Telegram hesabından açıklama yapan Zaharova, “ABD’nin Yemen’deki saldırıları, Anglosaksonların BMGK kararlarından sapmalarının ve kendi yıkıcı amaçları uğruna bölgedeki durumu tırmandırmak için uluslararası hukuku tamamen hiçe saymalarının bir başka örneği” ifadelerini kullandı.

Zaharova, bugün düzenlenecek basın toplantısında Rusya’nın söz konusu gelişmeye bakışını detaylı olarak anlatacaklarını da kaydetti.

Suudi Arabistan: Kızıldeniz’deki gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz

Suudi Arabistan, Kızıldeniz’de gerçekleştirilen askeri operasyonları ve Yemen’deki noktalara düzenlenen hava saldırılarını büyük endişeyle takip ettiğini duyurdu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının ülkenin resmi haber ajansı SPA’da yer verilen açıklamasında, “Kızıldeniz’de gerçekleştirilen askeri operasyonları ve Yemen’deki noktalara düzenlenen hava saldırılarını büyük endişeyle takip ediyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Tüm dünyanın çıkarlarına zarar vermesi nedeniyle seyrüsefer özgürlüğünün uluslararası bir talep olduğu Kızıldeniz bölgesinin güvenlik ve istikrarının korunmasının önemi vurgulanan açıklamada, yaşanan olaylar ışığında itidal ve gerilimin tırmanmasından kaçınılması çağrısında bulunuldu.

Yemen’deki yerel kaynaklar, ABD ve İngiliz savaş uçakları gece saatlerinde Yemen’in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

Saldırılara ilişkin detaylı bilgi paylaşılmazken, düzenlenen hava saldırılarına ilişkin sosyal medya hesaplarından görüntülere yer verilmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *