İrlandalı vekiller: Bakalım Adalet Divanı müdahaleye dayanabilecek mi?

İrlandalı vekiller: Bakalım Adalet Divanı müdahaleye dayanabilecek mi?

Avrupa Parlamentosunun İrlandalı solcu üyeleri, Güney Afrika’nın siyonist rejim aleyhine açtığı davada Uluslararası Adalet Divanının baskı göreceğini belirttiler. Clare Daly, dava için ‘gösteri’ ifadesini kullanırken, “bakalım mahkeme müdahaleye dayanabilecek mi?” sorusunu sordu. Mick Wallace da, İsrail’in neredeyse soykırım yapmakla övündüğünü söyledi.

AP üyeleri Clare Daly ve Mick Wallace, Güney Afrika’nın İsrail aleyhine açtığı soykırım davasının görüldüğü Hollanda’nın idari başkenti Lahey’de bulunan UAD binasının önünde düzenlenen Gazze’ye destek gösterisine katıldı ve davaya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Clare Daly, rejimin Gazze’ye yönelik saldırılarından dolayı hesap verdiğini görmek isteyen dünya ve özellikle Avrupa’daki insanların ezici çoğunluğunu temsilen gösteride bulunduğunu söyledi. UAD’de İsrail kadar uluslararası hukukun da yargılandığını vurgulayan Daly, “şimdiye kadar harekete geçmekte başarısız olan uluslararası kuruluşların nihayet kendilerini affettireceklerine dair bir beklenti içinde” olduklarını dile getirdi.

Clare Daly, “Bakalım, kanıtları sağlam kafayla yasal olarak inceleyecek olursanız, kesinlikle Güney Afrika’nın lehine karar verecekler, bunu soykırım olarak adlandıracak ve durdurulması çağrısında bulunacaklar. Ancak ne yazık ki siyaset bu tür durumlarda da sıklıkla rol oynuyor ama bakalım Mahkeme bu müdahaleye dayanabilecek mi?” değerlendirmesini yaptı.

‘İsrail neredeyse soykırım yapmakla övüneiliyor’

Mick Wallace da güvendiğini vurguladığı UAD’nin dürüst bir karar vereceğini ve İsrail’i soykırımla suçlayacağını belirtti. Mick Wallace, “İsrail uzun süredir uluslararası hukuku ihlal etmekte pervasız davranıyor ve bu her zaman yanına kâr kaldı, kalmaya da devam edecek. Bu yüzden neredeyse soykırım yapmakla övünebiliyor ve bunun yanlarına kâr kalmasını bekliyorlar.” dedi.

Mahkemenin dürüst olup olmayacağını bilmediklerini belirten Mick Wallace, “Bu bağlamda, orada 15 farklı ülkeden 15 hakim bulunduğunu ve İsrail’i desteklemeleri için Amerikalılardan baskı göreceğini biliyoruz.” diye konuştu.

Mick Wallace, “Ancak gerçeği savunacak ve Filistinliler için adaleti sağlayacak cesarete sahip olup olmadıklarını bekleyip göreceğiz.” ifadesini kullandı.

Siyonist rejim aleyhine açılan ‘soykırım’ davası

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin, işgal rejiminin Gazze’deki eylemleriyle Soykırım Sözleşmesi’ni ihlal ettiği gerekçesiyle UAD’de açtığı davanın ihtiyati tedbir taleplerini kapsayan duruşması, dün başladı. Duruşmanın ilk gününde, Güney Afrika argümanlarını sundu.

Bugün de siyonist rejim kendisini savunacak.

Davanın bugün sona ermesi bekleniyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *