Fransa tavrını sertleştirdi: Gazze’nin geleceğini belirlemek İsrail’e düşmez

Fransa tavrını sertleştirdi: Gazze’nin geleceğini belirlemek İsrail’e düşmez

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, “Filistin toprağı olan Gazze’nin geleceğini belirlemek İsrail’e düşmez. Uluslararası hukuk ilkesine geri dönülmeli.” ifadelerini kullandı.

CNN’e konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, işgal rejiminin Filistin’e yönelik saldırılarına ve Gazze’nin geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Catherine Colonna, “Filistin toprağı olan Gazze’nin geleceğini belirlemek İsrail’e düşmez. Uluslararası hukuk ilkesine geri dönülmeli.” dedi.

Siyonist siyasiler ve yetkililerin son günlerde üst üste yaptıkları GazzeŞeridi’ndeki Filistinlilerin göçe zorlanması yönündeki açıklamalarını ise “sorumsuzca” olarak nitelendiren Catherine Colonna, bu tarz söylemlerin tarafları “çözümden uzaklaştırdığını” belirtti.

Fransa’nın iki devletli çözüme yönelik desteğinin altını çizen Catherine Colonna, “Gazze, gelecekteki Filistin devletinin bir parçası olmak isteyen Filistin toprağıdır. Uygulanabilir tek seçenek olan iki devletli çözümü destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Catherine Colonna, işgal rejiminin uluslararası hukuka uyarak sivil nüfusu koruması gerektiğine de işaret ederek, “(Siviller) İşlenen suçlardan sorumlu değildir ve korunmalıdır.” dedi.

İşgal rejimi, Gazzelileri başka ülkelere göndermek istiyor

Likud Partisi Üyesi siyonist milletvekili Danny Danon, 15 Aralık’ta ABD’nin Newsweek dergisinde, “Gazzelilere ‘gönüllü göç’ imkanının sunulmasını” da içeren 5 maddelik bir sözde plan yayımladığını bildirmişti. Danny yazısında Filistinlilere “Nazi” benzetmesi de yapmıştı.

Siyonist HaYom gazetesinin haberine göre, başbakan Binyamin Netanyahu, 26 Aralık’ta Likud Partisi milletvekilleriyle yaptığı toplantıda Gazze’deki Filistinlilere ilişkin, “Bizim sorunumuz, mültecileri kabul etmeye hazır ülkeler. Biz bunu çözmek için çalışıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Siyonistlerin son günlerde üst üste yaptıkları Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin göçe zorlanması yönündeki açıklamaları, bölgesel ve uluslararası kamuoyunda tepki görmüş ve reddedilmişti.

Siyonist aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, 1 Ocak’ta X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, göç edecek Filistinlilerin yerleşimi konusunda, “Dünyada bizlere yardım edecek ortaklarımız var.” ifadelerini kullanmıştı.

Lideri olduğu Dini Siyonizm Partisinin işgal meclisindeki (Knesset) haftalık toplantısında konuşan siyonist aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ise “Gazze sakinlerinin mültecileri almayı kabul eden ülkelere gönüllü göçünün teşvik edilmesini” önermişti.

İsrail basını: Tel Aviv, Filistinlileri Ruanda ve Çad’a göndermeyi planlıyor

Siyonist Zman Yisrael adlı haber sitesinin haberinde, siyonist yetkililerin Ruanda ve Çad ile kurduğu temaslarda “temel anlaşmaya varıldığı” iddia edildi.

Siyonist Dışişleri Bakanlığı ile Dış İstihbarat Servisi Mossad tarafından Ruanda ve Çad ile görüşmelerin başlatıldığı, diğer ülkelerin Gazze’den göç ettirilecek Filistinlileri kabul etmek istemediği kaydedildi.

Haberde, adı açıklanmayan siyonist bir yetkili, “Bu görüşmeleri artırmalıyız, ancak dünyanın tepkileri konusunda dikkati olmalıyız ve bunun bir gönüllü göç değil transfer olarak değerlendirileceğinden çekiniyoruz. Bu nedenle hukuki danışmayla birlikte çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gazze’yi terk etmek isteyen ailelere “cömert bir maddi yardım” verilmesi, aynı şekilde Filistinlileri kabul eden ülkelere de “askeri yardım dahil kapsamlı yardımın” planlandığı aktarıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *