DMO komutanından Aksa Tufanı açıklaması

DMO komutanından Aksa Tufanı açıklaması

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı, işgal rejimi tarafından Suriye’de öldürülen Razi Musevi’nin cenaze töreninde yaptığı konuşmada “Aksa Tufanı operasyonunun tasarımı ve uygulaması Filistinliler tarafından yapılmış ve Filistin dışında herhangi bir karar alınmamıştır.” dedi.

İran devlet televizyonuna göre, Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, 25 Aralık’ta Suriye’de işgal rejimi saldırısında hayatını kaybeden Devrim Muhafızları Ordusunun üst düzey komutanlarından Razi Musevi için başkent Tahran’da düzenlenen cenaze töreninde konuştu.

Hüseyin Selami, işgalci İsrail’in öldürdüğü Razi Musevi’nin, Devrim Muhafızları Ordusunun en deneyimli ve etkili komutanlarından biri olduğunu ifade ederek, “Seyyid Razi’nin intikamı, Siyonist rejimin devrilmesinden başka bir şey olmayacaktır.” dedi.

Hüseyin Selami, DMO Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif’in, Aksa Tufanı ile Kasım Süleymani suikastı arasında bağlantı kuran sözlerini de düzeltti. Ramazan Şerif’in, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği “Aksa Tufanı” harekatının Süleymani suikastının intikamlarından biri olduğuna dair sözlerine ilişkin olarak Hüseyin Selami, şunları söyledi:

“Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsünün açıklamasından Aksa Tufanı Operasyonu’nun Hac Kasım’ın intikamı olduğu konuşuldu. Aksa Tufanı bizim Hac Kasım’ın intikamını alma hareketimizden bağımsızdır. Aksa Tufanı operasyonunun tasarımı ve uygulaması Filistinliler tarafından yapılmış ve Filistin dışında herhangi bir karar alınmamıştır.”

Hüseyin Selami, 2020’de ABD saldırısında hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin intikamını henüz almadıklarını belirterek, “Bunu zamanı gelince yapacağız. Yaptığımızı dürüstçe beyan ederiz ve korkmayız.” dedi.

Hamas tepki göstermişti

Aksa Tufanı harekatının başından bu yana İranlı yetkililer, bu harekatla ilgilerinin olmadığını açıklamışlardı. Buna karşın Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Şerif, başkent Tahran’da dün düzenlediği basın toplantısında, “Aksa Tufanı, Siyonistler ve ABD eliyle gerçekleşen Kasım Süleymani suikastının intikamlarından biriydi ve bu intikamlar devam ediyor.” ifadelerini kullanmıştı.

İslami Direniş Hareketi Hamas, bunu üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Tuğgeneral Şerif’in, “Aksa Tufanı” saldırılarının Süleymani suikastının intikamlarından biri olduğuna dair iddiasına tepki göstermiş, “Hamas, İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif’in, Aksa Tufanı operasyonu ve gerekçelerine ilişkin yaptığı açıklamaların geçerliliğini reddediyor.” demişti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020’de Uluslararası Bağdat Havalimanı yakınında ABD saldırısında öldürülmüştü. İranlı yetkililer, bu suikastın intikamını alacaklarını dile getirmişti.

 

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *