Siyonist kasap, Hamas’ı yok etmek için Refah’a girdiklerini öne sürdü

Siyonist kasap, Hamas’ı yok etmek için Refah’a girdiklerini öne sürdü

ABD başta olmak üzere Batı kulübünün koruması altındaki İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugüne kadar işledikleri cinayetleri Refah’ta devam ettireceklerini duyurdu. Refah’a saldırı nedenlerini ise, “rehinelerimizin dönmesi ve Hamas’ı yok etmek” olduğunu iddia etti.

Siyonist lider, X sosyal medya platformundan paylaştığı görüntülü mesaj yayınladı. Başında olduğu Savaş Kabinesinin önceki akşam Refah’a saldırı emri verdiğini vurgulayan siyonist kasap Netanyahu, “Refah’a girmek savaşın iki ana hedefine hizmet ediyor; rehinelerimizin dönmesi ve Hamas’ı yok etmek.” ifadesini kullandı.

Hamas’ın kabul ettiği önerinin İsrail’in taleplerinin “çok gerisinde olduğunu” savunan Netanyahu, Hamas’ın dün ateşkes önerisini kabul etmekle siyonist işgal güçlerinin Refah’a saldırısını engellemeyi amaçladığını ileri sürdü.

Hamas’ın Gazze’nin yeniden yönetimine gelmesine izin vermeyeceklerini iddiasını yineleyen Netanyahu, siyonist rejimin “güvenliğini tehlikeye atacak bir öneriyi” kabul etmeyeceklerini söyledi. Netanyahu, siyonist bir heyetin esir takası müzakerelerini görüşmek üzere Kahire’ye gittiğini anımsattı.

İşgal ordusunun Refah bölgesindeki Gazze’nin Mısır’a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdiğini dile getiren Netanyahu, bunun “hedeflerine ulaşmak için önemli bir adım olduğunu” iddia etti.

Hamas ateşkes önerisine onay vermişti

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır’a, Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti. Hamas’ın Katar ve Mısır tarafından iletilen “ateşkes önerilerine” onay verdiğini duyurmasının ardından siyonist Savaş Kabinesi, Gazze’ye yönelik barbar saldırılarına Refah’ta devam kararı almıştı.

Siyonist işgal ordusu, 6 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş, dün sabah Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır’la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu. Bir yandan da evleri içlerinde oturanlarla birlikte bombalamaya başlamıştı.

Sivilleri katletmekten çekinmeyen siyonist işgal ordusu bugüne kadar 34 binden fazla Filistinli Müslümanı şehid etti. Demokratik batılı ülkeler ise dünya kamuoyundan gelen baskılara karşın siyonist rejimi gerek siyasi, gerek ekonomik, gerekse askeri yönden desteklemeye devam ediyor. Özellikle ABD, İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya, Kanada ve Avrupa Birliği bu konuda önde gelen isimler.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *