Hamas: Refah’a saldırı ateşkes çabalarını boşa çıkarma amaçlıdır

Hamas: Refah’a saldırı ateşkes çabalarını boşa çıkarma amaçlıdır

İslami Direniş Hareketi (Hamas) siyonist işgal güçlerinin 7 Mayıs Salı sabah saatlerinde, Gazze Şeridi’nin Mısır’la irtibatını sağlayan Refah Sınır Kapısı’na saldırı düzenlemesinin, uluslararası hukukla korumaya alınan sivil bir tesise yönelik riskin tehlikeli bir düzeyde artmasına yol açtığını dile getirdi.

Hamas yaptığı açıklamada, söz konusu sınır kapısına saldırı düzenlenmesinin Gazze Şeridi’ndeki insani krizin daha da katlanmasına sebep olma amaçlı olduğuna dikkat çekerek bunun siyonist nazi işgal rejiminin Filistin halkına yönelik soykırım savaşının ve aç bırakma politikasının bir parçası olduğunu vurguladı.

Hamas açıklamasında ayrıca, böyle bir saldırının tam da Hamas’ın, aracıların ateşkes planını kabul ettiğine dair açıklama yapmasının ardından gerçekleştirilmesinin siyonist işgal rejiminin ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması çabalarını boşa çıkarma niyeti taşıdığını kesin bir şekilde gözler önüne serdiğini, bu çabaları boşa çıkarma niyetinin de tamamen Netanyahu’nun kendi kişisel çıkarlarıyla bağlantılı olduğunu ifade etti.

Hamas açıklamasında ABD yönetimini ve uluslararası toplumu, siyonist işgal rejiminin başta Refah’a sürgün edilmiş olanlar olmak üzere tüm Gazze Şeridi’nde yüz binlerce insanın hayatını tehlikeye sokan bu saldırısını durdurmak ve tansiyonu tehlikeli bir şekilde yükseltmesinin önüne geçmek için harekete geçmeye davet etti.

Dün akşamdan itibaren Refah bölgesinin muhtelif noktalarına hava saldırıları düzenleyen siyonist işgal güçleri bugün sabahın erken saatlerinden itibaren de karadan saldırıya geçerek Refah Sınır Kapısı’na doğru ilerledi. İşgalcilerin tankları karada ilerlerken etrafa yoğun bir şekilde saldırılar düzenledi. İşgalcilerin hem hava hem de kara saldırılarında onlarca kişi şehit olurken yüze yakın insan da yaralandı. İşgal güçleri aynı zamanda Refah ve Kerem Ebu Salim kapılarından insani yardım girişini tamamen engellemeye başladı.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *