Kassam: Son 4 günde 48 İsrail askeri öldürüldü

Kassam: Son 4 günde 48 İsrail askeri öldürüldü

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail barbarlığı altındaki Gazze Şeridi’nin kuzey ve orta kesimlerinde çok sayıda işgal askerinin yok edildiğini duyurdu. Tel Aviv’e füze atışına devam eden Kassam, Gazze’ye giren İsrail tanklarının da birçoğunun imha edildiğini belirtti.

Kassam Tugaylarının Telegram hesabından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nin orta kesiminde yer alan Cuhr ed-Dik bölgesinde bir binaya konuşlanan 10 askerden oluşan işgal rejiminin özel gücünün füzeyle hedef alındığı belirtildi. Saldırıda, işgal askerlerinden bazılarının öldüğü, bazılarının ise yaralandığı kaydedildi.

Aynı bölgeye giren siyonist piyade gücüne karşı anti-personel mayını kullanıldığı ve yaşanan patlamada 6 işgal askerinin öldüğü, çok sayıda askerin yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda yer alan El-Kasasıb Mahallesi’nde biri binbaşı 3 işgal askerinin keskin nişancılar tarafından vurulduğu bildirildi.

“Yasin-105” roketleriyle El-Kasasıb Mahallesi’nde bir, Cibaliya el-Beled bölgesi sınırlarında da iki “Merkava” tankının vurulduğu aktarıldı.

İşgalci bazı kayıplarını kabul ediyor

İşgal ordusu, kara işgalini genişletmeye çalıştığı Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 14 askerinin öldürüldüğü duyurmuştu.

Son 4 günde 24 askeri eylem gerçekleştiren Kassam Tugayları, Gazze’ye giren işgal askerlerini ve araçlarını füzelerle ve patlayıcılarla vurdu, daha önce patlayıcı yerleştirdiği iki tüneli imha etti.

Kassam keskin nişancıları, işgal askerlerini hedef aldı. Gazze Şeridi’ndeki tüm cephelerde işgal ordusuna ait karargahlar, saha komuta odaları ve birlikler havan mermileri ve kısa menzilli füzelerle bombalandı.

Kassam Tugayları, Gazze’de son 4 günde gerçekleştirdikleri operasyonlarda 48 işgal askerinin öldürdüğünü ve onlarcasının da yaralandığını, İsrail ordusuna ait 35 askeri aracın kısmen ya da tamamen tahrip edildiğini aktardı.

Kassam Tugayları ayrıca, Tel Aviv’e çok sayıda füze atıldığını belirtti.

Hamas’a yaklaşamayan İsrail, sivilleri bombalıyor

Dün gece Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Magazi Mülteci Kampı’nda sivillerin yaşadığı evlere düzenlediği hava saldırısında en az 70 Filistinliğinin şehadetine neden olan işgalci İsrail, güneydeki Han Yunus kentinde iki eve düzenlediği saldırılarda en az 23 Filistinliyi şehid etti.

Başta ABD olmak üzere batılı demokrasilerin tam desteği altında vahşetini sürdüren İsrail, dünya kamuoyundan gelen ateşkes çağrılarını ise reddediyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *